Acasă Actualitate Primăria Timişoara nu s-a înţeles cu Vişinel Stanca asupra preţului de închiriere...

Primăria Timişoara nu s-a înţeles cu Vişinel Stanca asupra preţului de închiriere a Clinicii de Oncologie din Timişoara

410
DISTRIBUIȚI

Marţi, 7 februarie, comisia de negociere din cadrul Primăriei Timişoara s-a întâlnit cu avocatul lui Vişinel Stanca, pentru a ajunge la o înţelegere privind clădirea în care sunt trataţii bolnavii de cancer din Timişoara. Adrian Orza, preşedintele acestei comisii, a oferit un preţ maxim de 2 euro pentru un metru pătrat. Avocatul Constantin Dinescu a refuzat din start această ofertă, spunând că preţul minim este de 7 euro pentru un metru pătrat. Avocatul a subliniat că nici măcat nu are mandat pentru această sumă, însă speră să îi convingă pe proprietari să accepte această ofertă. Traian Stoia, unul dintre membrii comisiei, a ridicat ştacheta la 5 euro, însă avocatul lui Vişinel Stanca a refuzat această ofertă.

Traian Stoia: „Putem să îi expropiem”

Consilierul local Traian Stoia spune că, dacă cele două părţi nu se înţeleg, se poate ajunge chiar şi la expropiere. „Le-am spus că le dăm maxim 5 euro, dar nu au acceptat. Acum spun că ei de fapt nici nu mai vor să negocieze cu noi. Putem face o expropiere în interes public, iar magistraţii să hotărască un preţ corect pentru această clădire. Am auzit că valoarea ei de impozitare este de aproape 2 milioane de lei, iar clădirea a fost vândută între membrii familiei la preţul de 1 milion de euro. Mă întreb şi eu de unde au avut atâţia bani”, spune Traian Stoia.

Vişinel Stanca: „Nu mai negociem nimic”

Pentru că se simte umilit de autorităţile locale, Vişinel Stanca spune că nu mai vrea nicio negociere. „Nu mai vreau să negociem, vreau doar să plece de acolo şi să mă lase în pace. Nu îi presez, îi las să găsească o soluţie pentru bolnavii de acolo, după care să mă lase în pace”, spune Vişinel Stanca.

De la 1 ianuarie 2012, Clinica de Oncologie situată pe bulevardul Mihai Viteazu din Timişoara nu mai are un contract cu familia Stanca, care deţine această clădire. Avocaţii lui Vişinel Stanca i-au ameninţat pe cei de la primărie cu penalităţi de 1.000 de euro pe zi. Penalităţile se vor opri doar în momentul în care cele două părţi se vor înţelege sau în momentul în care Clinica de Oncologie se va muta într-o altă locaţie.

Comentarii

comentarii