Acasă Actualitate Primăria Timişoara, „obligată” să investească într-un ştrand termal

Primăria Timişoara, „obligată” să investească într-un ştrand termal

569
DISTRIBUIȚI

strand termal al primariei

FOTO

Lucrările la Pasajul Michelangelo au scos la iveală un nou izvor de apă termală

Sub Timişoara se petrec lucruri nebănuite. De curând, muncitorii care se ocupă de lucrările la Pasajul Michelangelo au avut parte de o surpriză.

Excavările din zonă au scos la iveală conducte de apă termală, vechi de zeci de ani şi nefolosite. La rândul lor, conductele au ajutat la descoperirea unui foraj pentru ape termale de care nu ştia nimeni. Acesta se află pe strada Socrate, în spatele clădirii BRD. Forajul are vanele închise, cu apă la o temperatură de 80-85 de grade Celsius, adâncime de 600 de metri şi aparţine primăriei. În prezent, zona este locuită de câţiva oameni ai străzii.

„Folosit cu cap, ar putea să aducă venituri consistente primăriei. Am fost cu domnul primar şi am văzut locul. Trebuie făcut un proiect care să ia în considerare inclusiv foraje noi. Investiţia e obligatorie”, a declarat viceprimarul Traian Stoia. Acesta a dat exemplul unor municipalităţi din Ungaria, care fac sute de mii de euro pe an de pe urma unor ştranduri termale, inclusiv cu ajutorul românilor care apelează la serviciile din ţara vecină din cauza faptului că „noi nu ştim să valorificăm ce avem”.

Primăria Timişoara s-ar afla la a doua investiţie de acest gen, după ce în luna mai a acestui an s-a ajuns la un acord în privinţa unui parteneriat cu Primăria Dudeştii Noi, pentru realizarea unui ştrand termal în comuna timişeană.

PUT FORARE -poza 1

PUT FORARE -poza 2

Comentarii

comentarii