Acasă Economic Primăriile se pot inspira din Austria pentru a genera venituri bugetare proprii

Primăriile se pot inspira din Austria pentru a genera venituri bugetare proprii

624
DISTRIBUIȚI

La iniţiativa ecoplus Internaţional România, Agenţia economică guvernamentală a Landului Austria Inferioară în Romania, o delegaţie formată din 8 de primari din judeţul Hunedoara, condusă de subprefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor a vizitat, între 16 şi 17 iulie, Landul austriac, principala temă de interes fiind proiectele în domeniul energiei regenerabile. 
 „În Austria Inferioară exista multe întreprinderi de succes în acest domeniu, iar necesitatea de a recupera în România este foarte mare, iar posibilitatea obţinerii fondurilor europene trebuie luată în calcul”, a declarat Daniel Marcu, directorul general al Agenţiei în România.
În programul delegaţiei au fost prevăzute vizitarea proiectelor producere de de biogaz, biomasă, o microhidrocentrală, o fabrică de producere de pellets din paie de cereale şi, în final o instalaţie inovativă ca alternativă la staţiile de pompare a apelor uzate. Pe lângă vizitele la firmele din Austria Inferioară ecoplus International a organizat şi discuţii cu firme din domeniul reabilitărilor energetice, a solurilor poluate şi din domeniul staţiilor de epurare.
Primăriile din România au posibilitatea de a accesa fonduri structurale prin POS CCE şi fonduri de mediu pentru a realiza proiecte de acest gen, care generează venituri suplimentare la bugetul local şi generează noi locuri de muncă. Finanţările nerambursabile se ridică până la 98% din valoarea proiectului.
Cei interesaţi în proiecte din domeniile menţionate pot vizita site-ul www.ecointernational.eu/ro, unde se găsesc toate datele de contact ale Agenţiei economice ecoplus.

Comentarii

comentarii