Acasă Actualitate Primul caz de infectare cu tulpina Delta la Timișoara. Este vorba de...

Primul caz de infectare cu tulpina Delta la Timișoara. Este vorba de un bărbat, care nu este vaccinat

958
DISTRIBUIȚI

A fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina Delta de COVID-19, la Timişoara, la un bărbat care nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus şi nici nu are istoric de călătorie în ţări din zona roşie.

”Este vorba de un bărbat care s-a prezentat în UPU la Spitalul Judeţean Timişoara, ulterior s-a secventiat şi constatat că este infectat cu tulpina Delta. Iniţial, simptomatologia a impus tratarea în spital, dar în final s-a constatat că este suficient tratamentul la domiciliu. Este vorba de o persoană nevaccinata, de vârstă medie, fără istoric de călătorie în zona de risc în ultimele 14 zile sau contact cu persoană pozitivă. În familia bărbatului mai există o persoană pozitivă, dar în cazul acesteia nu există secventiere”, a declarat pentru News.ro medicul Flavius Cioca, directorul DSP Timiş.

În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore au fost depistate cinci noi cazuri de COVID-19, dintre care patru sunt din Timişoara şi unul în Dumbrăviţa. 39 de pacienţi sunt internaţi în spital, iar şase sunt la Terapie Intensivă. Rata de infectare în Timiş este 0,06 la mie, iar în Timişoara este 0,10 cazuri la o mie de locuitori.

Comentarii

comentarii