Acasă Actualitate Primul centru de vaccinare non-stop din România s-a deschis la Spitalul Județean...

Primul centru de vaccinare non-stop din România s-a deschis la Spitalul Județean din Timișoara. Peste 2.500 de persoane pe listele de așteptare

635
DISTRIBUIȚI

Începând de marți, 23 martie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” din Timișoara funcționează primul centru de vaccinare non-stop din țară. Sunt opt fluxuri, patru în timpul zilei și patru pe timp de noapte, capacitatea de vaccinare este de 480 de persoane într-un interval de 24 de ore și va fi folosit exclusiv vaccinul Pfizer, după cum anunța săptămâna trecută prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth.

Înscrierea a fost deschisă sâmbătă, 20 martie, în acest moment toate locurile disponibile pentru programare fiind ocupate. Și pe listele de așteptare s-au înscris, până marți dimineață, conform platformei digitale de programare, peste 2.500 de persoane, fiind cel mai căutat centru din Timișoara și din județ, urmat de cel de la Spitalul CFR, cu 2.200 de persoane pe listele de așteptare, Iulius Mall, 1.600, și Incuboxx, 1.400.

„Am participat în această dimineață la deschiderea primului centru de vaccinare non-stop din România, la Spitalul Județean Timișoara. Este un pas consistent către imunizarea unui important segment de populație și imaginarea unui nou început, fără pandemie.

Aseară am purtat o discuție cu coordonatorul național al campaniei de vaccinare, domnul Valeriu Gheorghiță și m-a asigurat de sprijinul lui pentru implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare și pentru alocarea unui număr mai mare de vaccinuri având în vedere criza cu care ne confruntăm la Timișoara și în zona periurbană.

O a treia direcție de acțiune la care lucrez, tot pentru creșterea accesului la vaccin, este pregătirea unui centru drive-through și a unor echipe mobile de vaccinare în județ.

Este o vorbă în popor și cred că se aplică la situația noastră: când e greu, ne adaptăm. Nu renunțăm, gândim soluții și privim cu optimism către lunile care vin, căci nicio criză nu e veșnică. Împreună vom reuși!”, scrie și Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

comentarii