Acasă Actualitate Primul hotel Marriott din afara Bucureștiului va fi construit la Arad

Primul hotel Marriott din afara Bucureștiului va fi construit la Arad

DISTRIBUIȚI

Un dezvoltator imobiliar a început construirea în municipiul Arad a primului hotel al lanțului Marriott din afara Bucureștiului, care va avea și o parcare subterană cu 400 de locuri, ce vor fi accesibile nu doar celor cazați, ci și șoferilor care vor să parcheze în zona ultra-centrală a orașului. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, în cadrul unei conferințe de presă, el precizând că hotelul – Autograph Collection By Marriott – este construit pe structura unui imobil care a făcut parte din complexul Hotel Parc, situat pe malul Mureșului. Clădirea este cunoscută de arădeni sub numele de “Parcul Mic”, scrie Agerpres

Potrivit primarului, noul hotel va avea 58 camere și șase apartamente, dar tot complexul va oferi o serie de alte facilități.

“Mă bucur că investitorul ne-a contactat cu dorința de a construi o parcare subterană pe două nivele, cu 400 de locuri de parcare. Este vorba de zona dintre Hotel Parc și gardul terenului de sport din fața Liceului Moise Nicoară. Acolo o bucată de teren este a Primăriei, iar cealaltă mai mare este a lor. Hotelul intră într-un proces de renovare și cu această ocazie sperăm să avem un imobil foarte frumos, cu spații comerciale, birouri, sală de sport, piscină semi-olimpică, iar pentru fostul Hotel Parc Mic au semnat deja contractul și va fi primul hotel din rețeaua Marriott din afara Bucureștiului. Practic, fără investiție publică, Aradul va avea în centrul orașului o parcare foarte mare subterană”, a declarat primarul.

La suprafața parcării subterane, investitorul ar urma să amenajeze un parc. Complexul va mai avea o grădiniță și afterschool, un salon de înfrumusețare și masaj și 15.000 de metri pătrați de spațiu destinat birourilor clasa A. Totodată, pe o suprafață de 1800 de metri pătrați de pe faleza Mureșului, va fi amenajată o zonă cu restaurante și cafenele. Potrivit primarului, “ritmul de lucru este unul susținut, se lucrează la consolidarea clădirilor vechi”, iar dezvoltatorul a estimat că va finaliza întreaga investiție până la sfârșitul primului trimestru din 2024. Același investitor a finalizat anul trecut restaurarea Cazinoului, o clădire emblematică a orașului Arad aflată în vecinătatea Complexului Hotel Parc.

Comentarii

comentarii