Acasă Administraţie Primul tramvai nou ajunge săptămâna aceasta în Timișoara

Primul tramvai nou ajunge săptămâna aceasta în Timișoara

565
DISTRIBUIȚI

După aproape jumătate de secol vom vedea un tramvai în Timișoara care a fost proaspăt scos de pe linia de producție și nu cumpărat la mâna a două. Ultimul tramvai “nou” este din anii 70’. Din acest motiv, el va fi testat pe Linia 1 pentru următoarele 1-2 luni. Tramvaiul deja a trecut printr-o serie mai lungă de teste în mai multe laboratoare specializate din Europa pentru omologare.

După el vor mai urma încă 20 de vehicule, fiecare având: lungimea de 32 de metri, capacitatea totală de 295 de pasageri (66 pe scaune + 229 în picioare) și costul de 11,5 mil. lei cu TVA inclus, finanțare în proporție de 80% din fonduri europene.

Tramvaiele vor fi joase și se vor putea bucura de ele atât persoanele cu dizabilități cât și părinții cu cărucioare și seniorii orașului. În fiecare tramvai vor exista, de asemenea, și 2 locuri destinate persoanelor în scaune cu rotile.

Turcii care produc garnitura au ales varianta transportului pe uscat, prin Bulgaria. Transportul va intra în țară pe 23 iunie, pe la vama Giurgiu, va traversa pe șosea drumul spre Drobeta Turnu Severin, Lugoj, va urca pe A1 și va ajunge la Timișoara pe 2 iulie.

”În perioada, 23.06.2021 – 02.07.2021, se va desfășura un transport cu depășiri pe traseul: Giurgiu Pod PTF (județul Giurgiu) – DN5 – DN5B – DN6 – DN6F – DN6 – Varianta de Ocolire Caracal – DN6 – Craiova – DN56 – Maglavit – DN56A – DN6 – Drobeta Turnu Severin – DN6 – Caransebeș – Lugoj – A6 – A1 – DN6 – Timișoara (județul Timiș). Vehiculul transportă un tramvai. Lățimea maximă a vehicului este 3,0 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculului cu depășiri este de 70 km/oră. Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu”, a anunțat CNAIR.

Comentarii

comentarii