Acasă Sport Primul transfer făcut de SCM Timișoara rugby în 2022

Primul transfer făcut de SCM Timișoara rugby în 2022

DISTRIBUIȚI

Primul transfer făcut de SCM Timișoara rugby în 2022 este cel al unui tânăr jucător ce evoluează în linia de trei sferturi (aripă). Este vorba despre Iulian Macovei, rugbist de la echipa italiană Colleferro Rugby 1965 și component al naționalei U20 a României.

Iulian nu vine într-un mediu strain, căci a fost coleg cu patru dintre jucătorii noștri – Kemal Altinok, David Trăușan, Alin Conache și Corrado Ștețco – în lotul stejăreilor, care în noiembrie anul trecut au ocupat locul al cincilea la turneul final al Campionatului European U20, disputat în noiembrie, în Portugalia.

Născut la 12 august 2002, la Piatra Neamț, Macovei a plecat din România de la vârsta de șase ani, primele sale reveniri producându-se cu ocazia convocărilor la loturile juvenile ale stejarilor.

„Vreau să ajung la un nivel superior și să îmi împlinesc visul, acela de a trăi din rugby, de aceea am ales transferul la Timișoara. În Italia, pentru Colleferro, am jucat atât la tineret, cât și la seniori, în liga a treia. Încă nu pot face o comparație exactă, dar cred că în Superligă va fi un nivel superior. Acomodarea mi-a fost ușoară datorită celor patru colegi de la națională. Toată lumea este foarte prietenoasă aici, iar eu voi da totul în încercarea de a ajunge cât mai sus”, a spus Iulian Macovei.

SCM Timișoara a realizat și anul trecut transferul unui jucător român ce evolua în Italia, când l-a adus pe Corrado Ștețco, de la Calvisano.

 

 

Comentarii

comentarii