Acasă Politica Primul tronson al Centurii Timişoarei şi drumul Timişoara-Lugoj, finalizate în noiembrie?

Primul tronson al Centurii Timişoarei şi drumul Timişoara-Lugoj, finalizate în noiembrie?

DISTRIBUIȚI

Adam_Craciunesc_Adrian Negoita27 de utilaje lucrează deja la centură, iar peste 50 la drumul spre Lugoj, susţine Adam Crăciunescu, vicepreşedintele CJ Timiş

Adam Crăciunescu, vicepreşedintele social-democrat al Consiliului Judeţean Timiş, este convins că anul acesta va aduce Timişului şi Timişoarei, din punct de vedere al infrastructurii, ce nu au adus ultimii zece ani. Mai precis, acesta se declară a fi sigur că primul tronson al Centurii de ocolire a Timişoarei şi Drumul Naţional 6 Timişoara-Lugoj vor fi finalizate până la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie a acestui an. „27 de utilaje lucrează pe centură, iar 54 de utilaje şi 170 de muncitori lucrează pe drumul Timişoara-Lugoj.
Firmele s-au pus pe treabă şi am convingerea că până în luna noiembrie, cele două lucrări vor fi duse la bun sfârşit. (…) Dacă nu termină lucrările până în noiembrie, după nu se mai poate.
În 15 noiembrie, drumarii îşi încheie activitatea”, spune Adam Crăciunescu. Acesta susţine că în perioada următoare, traficul greu de pe DN6 va fi deviat pe rutele Făget-Ilia-Arad şi Reşiţa-Voiteni, restricţie ce va fi menţinută timp de aproximativ două luni. Cât despre lucrările la Centura Timişoarei, Crăciunescu spune că trebuie realizat de urgenţă sensul giratoriu de la intersecţia centurii Timişoarei şi drumul ce duce spre Dumbrăviţa.
Tronsonul la care se lucrează din centură va fi realizat cu două benzi, iar dacă previziunile atât de optimiste, dar şi de greu de crezut ale vicelui CJ Timiş se vor dovedi a nu fi doar vorbe în vânt, toamna acestui an va scoate din Timişoara o parte din camioanele care contribuie la sufocarea traficului rutier din urbea de pe Bega.

Comentarii

comentarii