Acasă Administraţie Principalele investiții rutiere ale CJ Timiș sunt în termen. Drumul spre Foeni...

Principalele investiții rutiere ale CJ Timiș sunt în termen. Drumul spre Foeni e gata, cele spre Moșnița, autostradă și aeroport, finalizate la anul

1011
DISTRIBUIȚI

Investițiile realizate de Consiliul Județean Timiș în domeniul rutier, cu bani de la bugetul național, cel propriu sau din fonduri europene, merg foarte bine, iar, de curând, a fost finalizată investiția pentru reabilitarea și lărgirea drumului dintre Peciu Nou și Foeni, un proiect pe bani europeni. Lucrurile merg foarte bine și pe celelalte trei șantiere importante, Timișoara – Moșnița, Centura Timișoara – autostrada, respectiv Timișoara – Aeroport, și vor fi gata anul viitor, a anunțat președintele CJT, Alin Nica.

El a anunțat finalizarea lucrărilor la drumul de legătură dintre Peciu Nou și Foeni. Acesta a fost modernizat pe o porțiune de 20 de kilometri. Consiliul Județean Timiș a anunțat finalizarea proiectului finanțat din bani europeni. Odată cu încheierea proiectului, accesul spre punctul de frontieră cu Serbia de la Foeni va fi mai ușor realizabil, iar peste 10000 de persoane din zonă vor avea acces mai facil spre principalele rețele de circulație din zonă. Proiectul a constat în modernizarea tronsonului drumului județean DJ 593 pe porțiunea cuprinsă între localitățile Peciu Nou și Foeni, asigurându-se astfel un acces mai bun spre granița cu Serbia și totodată o conectivitate îmbunătățită cu rețeaua TEN – T.  Sunt 20,5 km de drum județean modernizat și 10.578 locuitori deserviți.

Alte vești bune sunt legate și de celelalte șantiere importante din domeniul rutier, la care CJT lucrează,Timișoara – Moșnița, Centura Timișoara – autostrada, respectiv Timișoara – Aeroport. În perioada următoare, acestea vor fi temporar oprite, din cauza venirii iernii.

”Lucrările avansează în ritm susținut, ele se vor opri în perioada următoare. Ne dorim finalizarea lor anul viitor până în vară”, a spus Nica.

Cel mai bine stă drumul spre Moșnița, aici s-a realizat deja integral asfaltarea.

”La Moșnița constructorul a reuși să finalizeze până la binder (n.r. asfalt) tot tronsonul de 4 km ca să se circule pe perioada de iarnă așa cum trebuie. Ele vor continua după perioada rece. Va fi puțin mai complicat, acolo avem intersecția cu centura, dar sper să ne coordonăm cu constructorul care acționează acolo. La Aeroport, se va termina lucrarea la anul, ambele sunt avansate. Restul lucrărilor derulate de noi sunt în diverse stadii, sunt lucrări cu finanțare de la minister și pe fonduri europene”, a spus și Tudor Viluș, de la Biroul Administrare, Urmărire Lucrări Drumuri și Poduri.

 

Comentarii

comentarii