Acasă Actualitate Principele Nicolae al României şi soţia sa, Alina Binder, au vizitat oraşul...

Principele Nicolae al României şi soţia sa, Alina Binder, au vizitat oraşul Pecica – Foto

1425
DISTRIBUIȚI

Principele Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I şi soţia sa, Alina Binder, au vizitat oraşul Pecica. Chiar dacă a ajuns dimineaţa devreme cu avionul la Timişoara, cuplul princiar a fost interesat de oraş şi de oameni. Prima oprire a vizitei lor la Pecica a fost la Brutăria Doris Prod Com, unde au fost însoţiţi de viceprimarul Miodrag Stanoiov, consilierul local dr. Vasile Chifor, organizatorul evenimentului şi fostul senator Constantin Traian Igaş. După ce aflat detalii despre istoria Pitei de Pecica şi a gustat din aceasta, principele şi soţia sau au făcut turul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, alături de directorul Daniel Toth şi directorul adjunct Blazena Karkus. Oaspeţii au intrat în câteva săli de clasă, elevii din clasa a V-a şi profesorul de muzică Alexandru Zaharia cântându-le mai multe melodii monarhiste. „Alina este implicată într-un proiect de informatică destinat fetelor. Vă urez succes”, le-a spus Nicolae al României elevilor din clasa a XII-a, aflaţi în laboratorul de Informatică.

La sediul Primăriei, Alteţele Lor Regale au fost aşteptate de primarul Petru Antal, cu care au discutat despre oraş, istorie, dar şi viitorul monarhiei în România. Discuţiei i s-a alăturat şi arheologul Marius Oprea, vicepreşedintele Mişcării pentru Regat şi Coroană. Musafirii şi gazdele a plecat pe jos spre Piaţa Regele Mihai I, însoţiţi de un grup de monarhişti sosiţi din Timişoara şi din Cluj-Napoca.

Principele Nicolae a ţinut să meargă la celebrul stejar din Pecica, plantat chiar în ziua când vedea lumina zilei bunicul său, Regele Mihai I. „Oraşul s-a dezvoltat mult faţă de când am fost ultima oară, iar stejarul parcă a crescut”, a declarat Principele Nicolae, după care a făcut fotografii cu toţi doritorii, urmărit de comercianţii care îşi pregăteau tarabele pentru Ziua Oraşului Pecica. A urmat vizitarea Bisericii Romano-Catolice şi ce a Parcului Sfânta Treime, cu monumentul destinat victimelor comunismului. Ultima oprire a fost la Ferma de Bivoli, ale cărei locaţie şi dotări au fost lăudate de cuplul princiar. Nicolae al României a încercat şi bicicleta care oferă pe ecranul ataşat turul virtual al Parcului Natului „Lunca Mureşului”.

Principele Nicolae şi soţia sa, Alina Binder, au participat la programul de 10 Mai de la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” din Pecica. Cuplul princiar a fost aşteptat în faţa Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu” cu steaguri regale de un număr mare de monarhişti sosiţi din mai multe judeţe ale ţării, alături de pecicani. La sosire tinerii au fost aplaudaţi, iar la intrare au fost primiţi cu Pită de Pecica şi sare.

Programul a început cu Corul Liceului „Teoretic Gheorghe Lazăr”, condus de prof. Alexandru Zaharia, după care organizatorul principal, dr. Vasile Chifor, i-a salutat pe cei prezenţi şi a făcut o prezentare detaliată a semnificaţiilor istorice ale zilei de 10 Mai, Ziua Independenței şi Ziua Regalităţii, completat de poeme legate de subiect. Cvartetul Euterpe al Filarmonicii de Stat a pregătit un spectacol de muzică veche, în colaborare cu soprana Nicoleta Brola, program apreciat de publicul care a umplut Casa de Cultură.

Invitatul special al serii, Principele Nicolae al României, a urcat pe scenă în aplauzele celor din sală. Primarul Petru Antal i-a înmânat placheta „Cheia oraşului”, principele fiind vizibil emoţionat de primire şi de gest. „Vă mulţumesc pentru căldura cu care am fost primit la Pecica. Sunt mândru de ceea ce a făcut familia pentru România şi trebuie să muncim pentru o România mai unită”, a declarat prinţul Nicolae. 

Comentarii

comentarii