Acasă Editorial Principele Radu ar putea fi preşedintele României

Principele Radu ar putea fi preşedintele României

DISTRIBUIȚI

Casa Regală a României  a luat o decizie importantă: susţinerea totală a Principelui Radu pentru candidatura la preşedinţie. Principele Radu, o persoană  senin şi caldă, a învăţat, în anii în care a devenit membru al Casei Regale, mai multă istorie, mai multă geopolitică şi mai mult management al relaţiilor interstatale decât toţi preşedinţii României (trecuţi şi prezenţi) la un loc. S-ar putea ca afirmaţia mea să pară a avea un conţinut de orgoliu, legat de cunoaşterea situaţiei de faţă. Am, însă, argumente. 
Alături de Principesa Margareta, a construit, în toţi aceşti ani, o reţea de legături solide, profund întemeiate pe respect, pe desluşirea, dincolo de cuvinte, a intenţiilor şi devotamentului faţă de ideile nobile referitoare la servirea, cu orice preţ, a ţării din care face parte.
Lia_Lucia_EpureEi au construit împreună un proiect de refacere a ţării, numit „România, o viziune  pe 30 de ani” , o sinteză de idei practice, dinamice, despre fiecare domeniu important al vieţii, toate sub un singur înţeles, exprimat astfel: „Spirit de răspundere, loialitate, generozitate, puterea exemplului”.
Decenţa principelui, modestia, în armonie cu membrii Casei Regale, ar trebui să fie un model pentru persoanele din viaţa publică a României.
Statutul unei persoane  cu principii, indubitabil evidente prin ţinută, discurs, retorică, verbalitate obligatorie, prin gesturi şi fapte, este, de departe,  situat la polul opus la grobianismului, nici măcar mascat, al  reprezentanţilor clasei politice româneşti.
Adesea, să recunoaştem, ne este ruşine de modul în care aceştia se exprimă, bâlbâie sau  gesticulează, spre marea noastră decepţie. Un candidat care nu e ca ei este Principele Radu!
Vor fi de aşteptat reacţii adverse din partea politicului, reacţii de uimire din partea celor care nu au imaginat acest moment, ca şi a celor neîncrezători, pentru simplul motiv că nu au imaginat ca cineva din Casa Regală a României să facă un pas spre… preşedinţie.
Mai este important şi ce ne cere momentul. Dacă, în acest moment, pentru România şi pentru români, va fi importantă renunţarea Casei Regale în favoarea prezentului definit de constituţie, atunci Casa Regală susţine preşedinţia, cu Principele Radu pe scaunul „de domnie”.
Este un ideal. Este o formă de a vedea viitorul.
Azi, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, Principele Radu va spune: „Vreau să fiu preşedintele României!”

Comentarii

comentarii