Acasă Actualitate Principele Radu le-a vorbit studenţilor timişoreni despre leadership

Principele Radu le-a vorbit studenţilor timişoreni despre leadership

DISTRIBUIȚI

Principele Radu al RomânieiPrincipele Radu al României a fost prezent luni, la Timişoara, pentru a susţine o nouă prelegere în faţa studenţilor de la Universitatea de Vest. Alteţea Sa Regală a vorbit deschis, mai bine de trei ore, despre leadership şi a răspuns întrebărilor venite de la studenţi sau de la cadrele didactice. Pricipele a fost extrem de ferm când a venit vorba despre o eventuală instaurare a monarhiei în România, afirmând că ţara noastră nu este pregătită nici măcar să fie republică.

Despre societatea românească, de dincolo de ziduri…

Prelegerea, care s-a întins pe durata a trei ore, este a doua dintr-o suită de patru ce sunt prevăzute a se desfăşura de-a lungul anului universitar 2009 – 2010. Principele Radu s-a mai aflat la Universitatea de Vest din Timişoara, la sfârşitul anului trecut, când a susţinut o prelegere pe tema „Democraţie şi Instituţionalism”. Acesta se va mai întâlni cu studenţii timişoreni, pentru a le expune subiecte referitoare la identitate şi securitate naţională, libertate şi dezvoltare. „Întâlnirea de astăzi, ca şi cele ce vor urma nu sunt un exerciţiu pedagogic. Nu mă număr printre profesorii dumneavoastră şi nici nu voi avea vreodată această calitate. Nu e doar un exerciţiu teoretic, fiindcă ce vă propun astăzi, dar şi în întâlnirile următoare, are un caracter puternic legat de societatea românească de dincolo de aceste ziduri, aşa încât simţiţi-vă liberi ca în dialogul nostru să vorbim despre cele mai concrete lucruri pe care le aveţi în vedere”, le-a spus Principele Radu studenţilor timişoreni.

Personalităţi de marcă pentru studenţi

Evenimentul de luni se înscris în strategia Universităţii de Vest de a aduce faţă în faţă cu studenţii, personalităţi de marcă ale vieţii socio-politice. „Alteţa Sa Regală Principele Radu al României şi-a arătat disponibilitatea de a participa la un ciclu de patru conferinţe în cadrul universităţii noastre, destinate cu precădere studenţilor, dar nu numai. Sunt bucuros să salut prezenţa Alteţei Sale Regale şi să-i mulţumesc din toată inima pentru ataşamentul pe care Excelenţa Sa îl dovedeşte faţă de universitatea noastră”, a spus rectorul UVT, Ioan Talpoş în deschiderea evenimentului. 
 

Comentarii

comentarii