Acasă Sănătate Priorităţile conf. dr. Marius Craina, noul manager al Spitalului Judeţean Timişoara

Priorităţile conf. dr. Marius Craina, noul manager al Spitalului Judeţean Timişoara

440
DISTRIBUIȚI

marti dr. marius craina 17 iunie 2014DSCF8619Una dintre cele mai mari crize de personal în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). Conf. univ. dr. Marius Craina, noul manager al Judeţeanului, a spus marţi, 17 iunie, că la această secţie este nevoie de aproape 50% de angajaţi –asistente şi medici.

“Funcţionăm cu aproape jumătate din personal din normele Ministerului Sănătăţii. Vom găsi soluţii să completăm personalul ori pe deblocare de posturi, ori realocări de personal, ori angajări temporare. Problemele legate de lipsa de personal în Spitalul Judeţean (asistente şi, la unele secţii, medici) trebuie rezolvate de urgenţă. În unele secţii există o nevoie dramatică de personal. Îmediat începe perioada concediilor şi nevoia de angajaţi se va agrava”, a declarat conf. dr. Craina.
La UPU sunt 16 medici încadraţi şi ar trebui să fie 26, chiar 29, dacă este luat în considerare şi punctul de lucru din Buziaş. La asistenţi sunt 34 şi ar trebui să fie 61.
A doua problemă pe care noul manager va trebui să o rezolve este legată de medicamente, materiale sanitare şi reactivi pentru analizele de laborator. De exemplu, la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului lipseşte Albumina. “Nu există nici la depozit. Încercăm să găsim o soluţie”, a spus Craina. Noul manager va crea un grup de lucru specializat pentru dezvoltarea de proiecte în scopul atragerii de fonduri de la Uniunea Europeană. “Obligatoriu trebuie să atragem fonduri şi din alte surse, inclusiv de la UE, pentru aparatură medicală şi pentru amenajări şi reabilitări de spaţii şi construcţii. Acestea sunt priorităţile ce le vom pune în practică în zilele şi săptămânile următoare”, a concluzionat dr. Craina.

Comentarii

comentarii