Acasă Actualitate Priveghe și parastas literar în jurul arborelui de tisa tăiat de Primăria...

Priveghe și parastas literar în jurul arborelui de tisa tăiat de Primăria Timișoara din fața Spitalului Municipal

1608
DISTRIBUIȚI

Arborele de tisa din fața Spitalului Municipal a fost tăiat recent de oamenii primăriei, după ce anul trecut doar ce a fost mutat. Întâmplarea a fost adusă la cunoștință de scriitorul Daniel Vighi. Peisagistul Alex Ciobota consideră că, după ce că a fost mutat în extrasezon, vara, nici măcar nu a fost a fost respectată adâncimea de replantare a arborelui.

La fața locului, vineri, 18 septembrie, conform lui Vighi, au fost prezenți Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara, Mădălin Bunoiu, prorectorul Universității de Vest, alți profesori din universitate, Rodica Militaru, candidată USR PLUS la Consiliul Local Timișoara și autoare a Legii mirosurilor, Alex Ciobota, peisagist Luciana Ianculescu, profesoară, ghid turistic și autoare de cărți despre oraș și mai mulți tineri „hip-hoperi” care treceau prin zonă.

„Am stat cu toții la priveghe și parastas literar pentru isprava administrației Nicolae Robu, care a omorât arborele de tisa din fața Spitalului Municipal. (…) La aflarea veștii că vom lansa volumul de poezii ale Ramonei Băluțescu (În anul al doilea ei vor muri, Editura Eurostampa), cineva din Primărie a dat ordin să fie tăiat arborele de tisa uscat. Au rămas totuși urmele faptei pe care le aducem la știința publicului. Autoarea a citit un poem, au vorbit despre întâmplarea noastră civic-ecologic-funerară subsemnatul cu filozoful Florin Lobonț. Morala fabulei: nu uitați, pedepsiți-l pe Nicolae Robu pe 27 septembrie (și) pentru această faptă!”, scrie Vighi, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

comentarii