Acasă Actualitate Pro Arhitectura soților Falcă a câștigat la CAT Timișoara și va realiza...

Pro Arhitectura soților Falcă a câștigat la CAT Timișoara și va realiza proiectul pentru Complexul Matern – Pediatrie

DISTRIBUIȚI

Firmei soților Falcă, Pro Arhitectura, a câștigat la Curtea de Apel Timișoara procesul cu Tessaract Architecture SRL din Sibiu pentru proiectarea Complexului Matern – Pediatrie din Arad, o investiție de 100 milioane euro.

La licitația pentru realizarea documentației tehnice pentru Complexul Matern – Pediatrie s-au depus 12 oferte, după care, în urma primei analize, au rămas 6. Dintre acestea, cea desemnată câștigătoare, în data de 11 iulie 2023, a fost Tesseract Architecture SRL, din Sibiu, firmă cu cu experiență în realizarea de spitale. Doar că după o serie de contestații și procese depuse de Pro Arhitectura, dintre care la ultimul s-a alăturat inclusiv Consiliul Județean, decizia definitivă a înmânat proiectul firmei soților Falcă, scrie specialarad.ro.

Ultimul proces, care s-a încheiat acum, a început după ce firma Tessaract (a cărei ofertă câștigătoare a trebuit reevaluată, în urma plângerii depusă de Pro Arhitectura) a atacat în instanță decizia emisă de CNSC și a solicitat să se reevalueze toate ofertele, inclusiv cea a Pro Arhitectura. CNSC a admis contestația, transmițând Consiliului Județean (entitatea care a organizat licitația) să reevalueze toate ofertele, dar în cele din urmă Consiliul Judeețean a deschis proces împreună cu Pro Arhitectura, la Curtea de Apel Timișoara, prin care au cerut anularea acestei decizii emise de CNSC.

Decizia Curții de Apel Timișoara a fost în defavoarea Tessaract: „Respinge în tot contestaţia formulată de contestatoarea SC Tesseract Architecture SRL în contradictoriu cu intimata Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul  Arad şi intimata SC Pro Arhitectura SRL ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie formulată de intervenienta SC Pro Arhitectura SRL (în calitate de lider al asocierii SC Pro Arhitectura SRL – SC Professional Tech Construct Design SRL). Menţine Raportul procedurii nr. 7804/01.04.2024, actele care au stat la baza acestuia şi actele subsecvente”, se arată în sentința definitivă.

Astfel, în cele din urmă Pro Arhitectura va fi cea care va realiza proiectul tehnic al Complexului Matern – Pediatrie, iar dat fiind faptul că termenul de finalizare inclusiv a construcției în sine este de 2026, cel mai probabil CJ va pierde finanțarea obținută prin PNRR și va muta proiectul pe un alt program de finanțare disponibil, scrie specialarad.ro.

Comentarii

comentarii