Acasă Politica PRO România, nou sediu, aceleași proiecte

PRO România, nou sediu, aceleași proiecte

1497
DISTRIBUIȚI

PRO România s-a mutat în casă nouă, dar proiectele lor au rămas aceleași. În conferința de presă susțină la noul sediu de pe strada Coriolan Brediceanu, numărul 8, Nicolae Birău, primarul din Variaș și Adrian Pau, deputat, au comentat subiectele discutate în ședințele de la sfârșitul săptămânii trecute ale partidului.

Birău spune că PRO România susține alegerile locale în două tururi, deoarece un primar care nu strânge 51% nu poate fi considerat un reprezentant al cetățenilor. Comentând și legea care privește pensiile militarilor, Birău spune că nu le consideră pensii speciale, fiecare țară civilizată răsplătindu-i pe cei care le apără interesele. Edilii și alte personaje politice sunt cei care nu ar trebui să beneficieze de sumele exagerate de acum, în opinia acestuia.

Tot Birău a spus că din partea partidului, Sorin Câmpeanu este opțiunea pentru prim-ministru, iar pentru comisar european Corina Crețu. La congresul de peste câteva luni se va alege și un candidat pentru președinție.

PRO România s-a alăturat grupului democratic european, iar Pau crede că orientările de centru-stânga și viziunile puternic liberale asupra economiei ale grupării sunt motivele pentru care PRO România s-a alăturat acesteia. Victor Ponta, Corina Crețu și Sorin Câmpeanu, în opinia acestuia, au luat alegerea potrivită, cunoscând familiile politice europene și se bucură de alegerea acestora.

Deputatul declară că, împreună cu tot grupul pro-european din Parlament, susține moțiunea de cenzură. Deficitul din încasări de 5,8 miliarde de lei și cele trei miliarde lipsă din plata TVA-ului sunt motive de îngrijorare pentru el. Guvernarea devine și mai dificilă, având în vedere că recomandările FMI complică și mai mult situația. 

Și posesia ilegală a armelor de foc este în vizorul partidului. Incidentul de săptămâna trecută arată că situația trebuie pusă sub control. Siguranța cetățenilor și reducerea braconajului sunt două beneficii aduse de acest proiect. Pau nu vrea ca cei cu permis nu vor avea de suferit, dar propune o pedeapsă de 10 ani pentru deținerea ilegală a acestor arme periculoase, indiferent dacă sunt folosite sau nu.

Comentarii

comentarii