Acasă Politica PRO România Timiș, preocupare pentru problema deșeurilor necolectate din județ

PRO România Timiș, preocupare pentru problema deșeurilor necolectate din județ

1476
DISTRIBUIȚI

Adrian Pau, membru al PRO România, a discutat noi subiecte în cadrul unei conferințe de presă, în data de 14 februarie 2019. Cea mai importantă problemă adusă în discuție a fost cea a localităților din județ în care nu s-a colectat gunoiul menajer. În urma unei licitații publice, contractul s-a încheiat pentru suma de 250 de milioane de lei, dar firmele care au câștigat nu par a se ocupa de obligațiile lor. Deputatul a spus că, deși problema a fost discutată în cadrul ședințelor asociațiilor de acționari, la Deta și la Sânnicolau Mare, niciun reprezentant cu putere de decizie din Consiliul Județean nu a fost prezent. Mai mult, politicianul proaspăt intrat în PRO România acuză actuala conducere că își atribuie laude pentru măsuri luate în trecut, cu documente care conțin semnătura lui Sorin Grindeanu.

Probleme din județ, după părerea lui Pau, se datorează divergențelor dintre Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și Călin Dobra, președintele Consiliului Județean. Deputatul apreciază situațiile celor doi drept asemănătoare, fiecare bazându-se pe promisiuni pe care nu le duc la îndeplinire. Astfel s-a ajuns la o situație „de Robin Hood, în care se ia de la săraci și se dă la bogați”, cuvintele politicianului, pentru a se acoperi greșelile celor doi. Faptul că instituțiile conduse de aceștia au excedent bugetar nu este motiv de laudă, având în vedere problemele cu care se confruntă atât Timișoara, cât și județul Timiș.

Pau a comentat și veștile de la nivel național, privind bugetul de stat. Acesta critică nealocarea fondurilor suficiente pentru studiul de fezabilitate a culoarului Timișoara-Moravița, care leagă DN69 de A1. De critici nu a scăpat nici modul în care se alocă fonduri din bani publici partidelor politice, în total 450 de milioane de lei, din care doar PSD va primi peste o treime. În același timp, serviciile de siguranță a cetățeanului și siguranță națională  vor primi cu 20% mai puțin, în condițiile în care acestea trebuie să asigure securitatea pentru două mari evenimente anul acesta: întâlnirea din vară a  liderilor Uniunii Europene la Sibiu și vizita Papei Francis în țara noastră.

Totuși, deputatul a lăudat unele inițiative guvernamentale: cele 62 de milioane de lei alocați pentru centura de sud a Timișoarei și interesul arătat de Ministrul Culturii proiectului Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii, pentru care dorește să aloce fondurile solicitate. Deși s-au promis fonduri și pentru aeroport, acestea sunt sub formă de credite de angajament, pe care Pau le consideră imposibil de accesat cel puțin în acest an.

Comentarii

comentarii