Acasă Administraţie Problema banilor pentru echilibrarea bugetelor s-a rezolvat. Noua majoritate din CJT a...

Problema banilor pentru echilibrarea bugetelor s-a rezolvat. Noua majoritate din CJT a susținut și aprobat o nouă hotărâre

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a aprobat, în plenul extraordinar de luni, două noi hotărâri care rezolvă problema banilor alocați pentru echilibrarea bugetelor locale, respectiv cea a banilor pentru întreținerea drumurilor județene. Propunerile lansată de 19 consilieri județeni, cei de la PSD și cei liberali care nu au rămas alături de Alin Nica, au trecut și o înlocuiesc pe cea deja aprobată, dar care a fost contestată în instanță de prefectul de Timiș, la sugestia colegilor de la PSD.

Concluzia în urma aprobării este că vin ceva bani de echilibrare pentru toată lumea (aproape), dar și că la întreținerea drumurilor rămân doar două milioane de lei, în loc de 14.

Consilierii județeni au avut nevoie de aproape jumătate de zi de lucru ca să se certe, să facă amendamente, majoritatea picate, să voteze și să să treacă proiectul ”reproiectat” al alocării banilor pentru echilibrarea bugetelor locale. Aprobată în primele luni ale anului, dar orientată mai mult spre primăriile care nu au primit sume similare de la bugetul de stat, hotărârea a fost contestată de consilierii județeni PSD, iar prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a contestat-o în contencios administrativ. Astfel, banii nu au mai ajuns la nimeni, nici la primarii PSD (sau ”aferenți” PSD) care nu ar fi primit sume suplimentare după ce avuseseră mai mult succes de la bugetl central, nici cei care erau atunci în bloc liberali, alături de Nica. Situația politică s-a schimbat atât de mult de atunci încât proiectul susținut atunci de liberali a trecut acum, fiind anulată hotărârea aprobată cu votul lor în iarnă. Acum aceștia au intrat în opoziție cu facțiunea Nica și au trecut de partea colegilor noi de alianță, PSD.

Pentru a vedea la ce nivel de ridicol s-a ajuns, să spunem că o propunere lansată de USR, de realocare a sumei de un milion de lei, din cei 3,5 milioane oferiți prin proiect Timișoarei, către Lugoj, a fost picată la vot, în comisii, pentru ca ulterior să se aprobe, la propunerea unui consilier județean PSD, care solicita realocarea sumei de 500.000 de lei, adică jumătate din propunerea generoasă precedentă. Acest amendament a trecut, cu suma mai mică. Surpriză, la votul din plen, până la urmă s-a aprobat amendamentul cu un milion, nu cel cu 500.000 d elei.

Comentarii

comentarii