Acasă Administraţie Problema conductei de gaze Foeni-Partoș, avariată în mai, aproape de rezolvare

Problema conductei de gaze Foeni-Partoș, avariată în mai, aproape de rezolvare

2217
DISTRIBUIȚI

Conducta de gaze Foeni-Partoș a fost avariată în luna mai, atunci fiind pusă în pericol furnizarea de gaze către Deta, Banloc, Denta și Voiteg, care a fost și întreruptă pentru o scurtă perioadă de timp. Prefectura a convocat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde au participat Călin Dobra, președintele CJT, primarii celor cinci localități din zonă, reprezentanții OMV Petrom, ai distribuitorilor de gaze din respectivele localități, Premier Energy și Delgaz Grid, ai Transgaz și ai Administrației Bazinale de Apă Banat.

OMV Petrom s-a angajat să remedieze avaria. Între timp, a obținut avizele necesare de la Administrația Bazinală de Apă Banat, Agenția pentru Protecția Mediului și alte instituții. Lucrările au început pe 5 august și se vor termina pe 14 august. Reprezentanții OMV Petrom au mai depistat un tronson al acestei conducte de gaze care prezintă risc în exploatare, în zona Livezile. Și acest sector se va repara, până pe 25 august.

„Până la urmă demersurile Instituției Prefectului, au avut efect, pentru ca cetățenii din  Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița să nu mai fie în pericol să li se întrerupă alimentarea cu gaz metan, mai ales că se apropie și sezonul rece”, transmit reprezentanții Prefecturii Județului Timiș.

Comentarii

comentarii