Acasă Actualitate Problema intersecției dintre Drumul Boilor și Centura Sud e aproape de rezolvare

Problema intersecției dintre Drumul Boilor și Centura Sud e aproape de rezolvare

DISTRIBUIȚI

O discuție purtată între reprezentanții constructorului Centurii Sud, ai CNAIR și ai autorităților locale a dus la găsirea unei soluții, cel puțin teoretice, la problema intersecției dintre Centura Sud și Drumul Boilor. Astfel, Primăria Timișoara se va ocupa de relocarea utilităților din zona intersecției, iar CNAIR va finanța și realiza lucrările suplimentare aferente proiectului.

Sorin Grindeanu a anunțat că a fost organizată întâlnirea cu șefii constructorului tronsonului de centură menționat și cu cei de la Compania de Drumuri, dar au fost prezenți și șeful CJ Timiș, Alin Nica, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, reprezentanții DRDP Timișoara.

”Centura trebuia să aibă un stadiu de realizare de 70%, sunt unele probleme pe care le cunoașteți. Întâlnirea a avut loc cu constructorul, cu autoritățile locale, cu Nica, cu primarul, cu DRDP Timișoara, ca să găsim soluții. Există un blocaj, la Drumul Boilor. Problema nu e rezolvată, o vom rezolva, CNAIR va suplimenta cu bani pentru ceea ce înseamnă lucrări în plus. Vor fi alocări bugetare, primăria trebuie să facă relocarea de utilități. Din discuțiile avute, în principiu primarul a fost de acord, pe mine mă interesează să deblocăm lucrurile. Dar nu de asta lucrările nu sunt la 70%. Discuțiile nu au fost simple, constructorul a ridicat probleme justificate, s-a referit la modul de relaționare cu CNAIR, dar asta este treaba mea. Proiectul trebuie să fie prioritate numărul 1 pentru infrastructura din zona de vest a țării. Primăria s-a angajat că va reloca utilitățile, așa a rămas”, a declarat, sâmbătă, Grindeanu la Timișoara.

El a spus că firma constructoare a centurii s-a plâns de problema colaborării cu unitatea de implementare din cadrul CNAIR.

Comentarii

comentarii