Acasă Economic Problema parcărilor la noul sediu al finanţelor poate fi rezolvată doar de…...

Problema parcărilor la noul sediu al finanţelor poate fi rezolvată doar de… informatizarea instituţiei – FOTO

DISTRIBUIȚI

La 12 ani de la punerea pietrei de temelie, noului sediu al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Timiş, este aproape gata. După 10 ani de construcţie şi peste 52 de milioane de lei (12.7 milioane de euro la cursul actual), clădirea a devenit parţial funcţională. De mai bine de o săptămână, cei de la finanţe îşi mută birourile, calculatoarele şi documentele în noul sediu şi lucrează de zor pentru ca de luni să poată demara activitatea. Dacă la interior clădirea este aproape în totalitate funcţională, zona din jurul acesteia arată ca după război. Cei care se ocupă de mutare trebuie să facă faţă noroiului până la glezne care înconjoară imobilul. De acelaşi noroi vor avea parte timişorenii care vor veni de luni la „finanţe”. {vsig}galerie/cladirefinante{/vsig} Cea mai acută problemă este însă cea a locurilor de parcare. Deşi în legislaţia actuală există obligativitatea amenajării de locuri de parcare la toate imobilele noi, acum 12 ani, când s-a proiectat clădirea, acest lucru nu era prevăzut. În cei 10 ani cât a durat construcţia nimeni nu s-a gândit la aceasta. Cei de la Primărie au demarat acum mai bine de un an construirea unei parcări subterane în apropierea noului sediu al finanţelor. Asocierea dintre ADP şi Constructim nu a făcut până acum decât o groapă în care se adună apa. Există, cel puţin pe hârtie, un plan pentru construirea unei parcări între sediul finanţelor şi cel al Aquatim, dar va mai trece mult timp până se va realiza ceva concret. Până atunci, singurul motiv de bucurie pentru timişoreni este… planul de informatizare a finanţelor. Depunerea de declaraţii on-line este singura care va putea să rezolve problema locurilor de parcare. 
„Prioritatea noastră este în acest moment să deschidem ghişeele pentru contribuabili. Lucrăm la montarea serverelor şi a calculatoarelor, pentru ca de luni să fim funcţionali. Nu puteam să mai aşteptăm un an în vechiul sediu până se amenaja şi parcarea. Pentru că nici măcar nu aveam acces la intrarea principală din cauza noroiului, a cerut amenajarea unei scări laterale de acces pe partea dinspre strada Gheorghe Lazăr”, a declarat Aurelian Cândea, directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş.
La noul sediu vor funcţiona direcţiile şi serviciile de specialitate ale DGFP Timiş (Activitatea de Metodologie şi Administrarea Veniturilor Statului, Activitatea de Inspecţie Fiscală, Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică, Compartimentele şi Serviciile Independente, Serviciile Interne, precum şi cele opt structuri de lucru ale Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii Timiş. Pe strada Gheorghe Lazăr, urmează să fie mutată şi Administraţia Finanţelor Publice a municipiului Timişoara (din 21 februarie 2010), precum şi Garda Financiară – secţia Timiş.
La  ora actuală, în clădire activează peste 360 de persoane, în cadrul celor 44 de structuri de lucru, urmând ca, o dată cu mutarea Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Timişoara, precum şi a Gărzii Financiare – secţia Timiş, personalul care va funcţiona aici să cuprindă peste 600 de funcţionari, care au în administrare fiscală 147.974 de contribuabili.

Comentarii

comentarii