Acasă Actualitate Problemele sociale – cele mai arzătoare pentru timişenii din mediul rural

Problemele sociale – cele mai arzătoare pentru timişenii din mediul rural

DISTRIBUIȚI

oameni necajiti rodica radu bulgarusTimişenii din mediul rural au probleme, „ca tot omu`”, dar cele sociale sunt cele mai actuale şi cele care cer cea mai rapidă rezolvare. A văzut asta şi consilierul judeţean PSD Rodica Radu, cea care nu şi-a uitat oamenii din colegiu după ce a acces în funcţie. Merge acolo în mod regulat şi are întâlniri cu oamenii.

Rodica Radu a început să bată colegiul în lung şi-n lat, să vadă care sunt nevoile oamenilor şi cum le poate rezolva, fie că localitatea se numeşte Bulgăruş, Lenauheim, Giarmata,. Dumbrăviţa, Sânandrei, Satchinez, Dudeştii Noi, Biled, Iecea Mare, Cărpiniş, Comloşu Mare ori Jimbolia. „Hai să fim serioşi. În campanie merg la poartă să-i cer votul. Şi după aia? E o chestie de bun simţ. Oamenii mă sună foarte mult, cu tot felul de probleme, care sunt rezolvabile, legale. Încercăm să le rezolvăm”, spune Rodica Radu.

„Au multe probleme sociale, au venit oameni necăjiţi la căminul cultural”

La Bulgăruş, împreună cu consilierii locali ai USL, împreună cu directorul Agenţiei judeţene de Protecţie Socială, Andrei Anca, Rodica Radu a avut o discuţie cu oamenii, în încercarea  de a le soluţiona problemele, dacă se poate. „Au multe probleme sociale, au venit oameni necăjiţi la căminul cultural”, constată Rodica Radu. Şi unele probleme s-au şi rezolvat. O doamnă cu boală psihică nu avea nici un venit, deşi avea dreptul la unul, pentru a-şi putea întreţine familia, să-şi poată întreţine copilul. Din păcate, oamenii nu cunosc legea, nu-şi cunosc drepturile, deşi le au. Atunci, la Bulgăruş, în cazul femeii bolnave, imediat mecanismul s-a pus pe picioare, primarul, cei de la spitalul de psihiatrie, s-a făcut dosarul şi doamna cu probleme, care este şi mamă, va avea o sumă ce o va primi de la stat, lunar, pentru a se întreţine, atât pe ea cât şi pe familia ei. De altfel, acolo, la Bulgăruş, există şi un centru pentru copiii cu dizabilităţi, unde micuţii sunt aduşi la centru, personalul se ocupă de ei, se serveşte masa, iar la 16 îi duc înapoi acasă. Este un parteneriat între o fundaţie şi primărie. „Eu aş trage un semnal de alarmă – să se adune mai multe comune să se facă astfel de centre. În acst caz primăria a pus la dispoziţie o casă nerevendicată. Consiliul local plăteşte cota parte pentru funcţionarea centrului. Se pot face în mai multe locuri astfel de instituţii de ocrotire a copiilor cu dizabilităţi”, spune Rodica Radu

Comentarii

comentarii