Acasă Actualitate Procedură chirurgicală în premieră în România, la Timişoara. Echipa medicală a avut...

Procedură chirurgicală în premieră în România, la Timişoara. Echipa medicală a avut la dispoziţie şi un soft ce oferă o realitate augumentată

2672
DISTRIBUIȚI

O procedură chirurgicală în premieră, în România, la Timişoara! Opt pacienţi cu anevrism cerebral au beneficiat gratuit de servicii medicale şi au primit o şansă la o viaţă normală. Echipa de chirurgi a fost condusă de un medic român care lucrează în Franţa.

Ultimii şase ani au fost un coşmar pentru Maria Golea. Femeia de 37 de ani, din judeţul Arad, avea dureri puternice de cap, era mai tot timpul obosită şi ameţită. A încercat să se trateze cu medicamente, însă acestea n-au dat rezultate. ”În vară, pe 6 august, mi s-a facut rău şi mi-am pierdut conştiinţa câteva secunde am rămas amorţită capul, pe partea asta, mâna asta stânga şi piciorul”, spune. Maria Golea.

După un şir de investigaţii medicale a aflat că are mai multe anevrisme cerebrale.

A mers la mai mulţi medici, iar în cele din urmă a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde cazul său a fost preluat de Cristian Mihalea, un medic tânăr, care salvează vieţi într-un spital din Franţa.

”A fost o procedură complexă pe care pentru prima oară în ţară am făcut-o prin tehnica de Y stenting cuplata cu un stent relativ nou, care există pe piaţă de doi ani jumătate, un stent laser tag. Este vorba despre suprapunerea imaginii clasice de angiografie care este alb negru cu imaginea 3D pe care o obţinem în staţia de post procesare şi înţelegem anatomia”, spune neurochirurgul Cristian Mihalea.

Pe lângă tehnica folosită în premieră în România, echipa medicală a avut la dispoziţie şi un soft ce oferă o realitate augumentată. Astfel de premiere vor deveni pe viitor intervenţii uzuale

În ultimele zile, alţi şapte pacienţi cu anevrisme cerebrale au beneficiat gratuit de astfel de intervenţii chirurgicale.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii