Acasă Actualitate Procentul de promovabilitate a elevilor la probele simulării evaluării naționale este de...

Procentul de promovabilitate a elevilor la probele simulării evaluării naționale este de 70,55%, în Timiș

DISTRIBUIȚI

În județul Timiș, procentul de promovabilitate al  elevilor prezenți la probele simulării evaluării naționale este de 70,55% – susține Inspectoratul Școlar Județean.

La limba și literatura română au promovat 78,01%, la limba maternă au promovat 87,83%, iar la matematică procentul de promovabilitate este  de 61,45%.

Există 6 elevi care au obținut 10 la Limba și literatura română și 49 note de 10 la matematică.

Notele elevilor obținute la probele din cadrul simulării evaluării naționale nu sunt făcute publice, nu pot fi contestate și nu se trec în catalog decât la cerere.

Măsuri recomande de ISJ Timiș în urma: discutarea subiectelor testelelor la nivelul clasei,  rezolvarea subiectelor de la simularea evaluării naționale la nivelul clasei, analizarea rezultatelor la simularea evaluării naționale la nivelul unităților de învățământ, analizarea rezultatelor elevilor de la simularea națională la ședințele cu părinții, la care vor participa cadrele didactice care predau la clasă și câte un reprezentant al conducerii, elaborarea planurilor remediale la nivelul instituției în vederea îmbunătățirii rezultatelor și pregătirii pentru examenul national.

Stimularea motivaţiei pentru învăţătură şi pentru formarea carierei prin prezentarea și argumentarea importanței învățăturii/culturii, a performanței, în realizarea aspirațiilor personale și sociale.

 

Comentarii

comentarii