Acasă Eveniment Procurorii DIICOT cer arestarea a opt persoane în dosarul vânzării de Xanax...

Procurorii DIICOT cer arestarea a opt persoane în dosarul vânzării de Xanax în Norvegia ca drog

DISTRIBUIȚI

xanaxProcurorii DIICOT cer arestarea a opt dintre suspecţii în dosarul privind vânzarea mai mulot medicamente, printre care Xanax, ca droguri, în Norvegia, şi arestarea la domiciliu a celuilalt bănuit.
Procurorii DIICOT au făcut, joi dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj şi Timiş, la persoane suspectate că, din 2014 şi până în prezent, au vândut medicamente – Xanax, Rivotril, Diazepam – ca droguri în Norvegia, în acest caz fiind implicaţi distribuitori de medicamente, farmacişti, dar şi un avocat.
Percheziţiile au avut loc după ce, în mai anul trecut, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la fapta de trafic ilicit de droguri de risc, constând în aceea că o persoană cunoscută sub apelativul George are ca preocupări comercializarea medicamentului Xanax, ce are în componenţă o substanţă activă drog de risc, căutând potenţiali beneficiari din jud. Mehedinţi şi Gorj. Medicamentul comercializat provine atât din România, cât şi din Serbia şi Bulgaria şi era furnizat în cutii, cu sume cuprinse între 25 şi 60 de lei pentru o cutie, în funcţie de concentraţia comprimatelor.
În martie 2015, s-a extins urmărirea penală, anchetatorii ajungând la concluzia că activitatea infracţională este săvârşită de un grup infracţional structurat pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde sunt vândute tot prin intermediul membrilor reţelei. S-a stabilit că procurarea se face de la dealeri de medicamente, care le aprovizionează de la depozitele de medicamente din România, după care sunt distribuite la legături din Mehedinţi şi Gorj, care asigură finanţarea şi apoi transportul în afara ţării.
Joi, s-a dispus extinderea urmăririi penale şi pentru deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile suspuse marcării, fără marcaj nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Potrivit documentelor anchetatorilor, George-Eduard Cîrtog a iniţiat un grup infracţional organizat, având ca scop cumpărarea, vânzarea şi scoaterea din ţară de medicamente ce au în conţinut substanţe active (alprazolam – Xanax, clonazepam – Rivotril, diazepam – Diazepam) ce figurează în legislaţie ca droguri de risc.
El ar fi cumpărat astfel de medicamente de la Emilian Dragomir, Vasile Gabriel Moldovan şi un bărbat neidentificat de cetăţenie sârbă şi le-ar fi vândut lui Valentin Vasile şi Nicuşor Lăutaru.
De asemenea, George Cîrtog, alături de Adrian Oleacu, ar fi vândut medicamentele menţionate şi lui Gabriel Ghinea şi Alexe Orvas, cu scopul de a le scoate din ţară şi a le vinde în Norvegia, unde în combinaţie cu alte substanţe erau folosite ca droguri.
Relaţia cu Emilian Dragomir, de la care ar fi cumpărat medicamentele, ar fi fost intermediată de Sorin Borcoş. Fratele lui George Cîrtoc, Iulian, s-ar fi întâlnit în mod repetat cu Borcoş pentru a stabili cu exactitate, în numele fratelui său, detaliile unor aprovizionări cu medicamentele indicate.
Procuorii mai spun că Ionuţ Bobu, împreună cu tatăl său, Ion Bobu, au procurat de la George Cîrtog o cantitate de medicamente cu conţinut stupefiant.
Marius Herciu, folosindu-se de ocupaţia sa de farmacist, a procurat la rândul său astfel de medicamente şi le-a vândut în mod repetat lui Adrian Oleacu.
Procurorii DIICOT cer arestarea preventivă a lui George şi Iulian Cîrtog, Adrian Oleacu, Emilian Dragomir, Sorin Borcoş, Vasile Moldovan, Valentin Vasile şi Bobu Ionuţ.
Ei mai cer şi plasarea în arest la domiciliu a lui Marius Herciu Marius.
Cererea a fost înaintată Curţii de Apel Craiova.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în acest caz este vizat şi un avocat de la Baroul Mehedinţi, procurorii făcând o percheziţie şi la locuinţa acestuia. El este cercetat pentru aderare la grup infracţional şi complicitate la trafic de droguri. Avocatul este suspectat că intermedia vânzările de medicamente.

Comentarii

comentarii