Acasă Actualitate Procurorii DNA Timișoara au reținut, pentru luare de mită, un consilier care...

Procurorii DNA Timișoara au reținut, pentru luare de mită, un consilier care gestionează fonduri europene pentru agricultură

415
DISTRIBUIȚI
dna 39355800

Procurorii DNA din Timişoara l-au reţinut, astăzi, pentru luare de mită, pe Martin Ianăş Niagu, consilier în cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Caraş-Severin, instituţie care gestionează finanţările europene din agricultură, relatează realitateaderesita.net.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada septembrie – 24 noiembrie, în contextul unui control pe teren, Martin Ianăş Niagu i-ar fi cerut unui agricultor, martor în cauză, 5.000 de euro, reprezentând jumătate din banii pe care trebuia să îi primească drept ultimă tranşă de plată în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene prin măsura „Tânărul Fermier”.

În schimbul banilor, Ianăş Niagu s-ar fi angajat să deconteze ultima tranşă de 10.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că, în caz de refuz, va face demersuri ca instituţia să considere că proiectul nu a fost implementat, ceea ce ar fi obligat agricultorul să restituie toţi banii pe care îi primise anterior.

Ulterior, consilierul şi-ar fi diminuat pretenţiile la o treime din ultima tranşă, respectiv 3.350 euro.

Marţi, Martin Ianăş Niagu a primit suma de 15.000 lei de la agricultor pentru a-i deconta ultima tranşă aferentă proiectului finanţat din fonduri europene, moment în care a fost prins de procurori.

Consilierul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La acţiunea de constatare a infracţiunii flagrante au participat şi ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Comentarii

comentarii