Acasă Economic Producătorii de tomate în spații protejate din Timiș au termen 1 iulie...

Producătorii de tomate în spații protejate din Timiș au termen 1 iulie să își valorifice producția

2468
DISTRIBUIȚI

Zecile de producători de tomate în spații protejate din Timiș au primit o veste salvatoare, acum, în timpul pandemiei de coronavirus, care le-a dat activitatea de producție peste cap sau chiar a blocat-o.

Mai mult, în primăvara anului 2020, au fost temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă a anului, situație care a afectat cultura de tomate în spații protejate.

Din cauza faptului că numeroși fermierii înscriși în programul “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” pentru anul 2020” nu au reușit să valorifice producția de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv.

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ Timiș a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Astfel, actul normativ aprobat în 11 iunie prevede valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv;

Depunerea la DAJ Timiș a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv.

De asemenea, este nevoie și de întocmirea de către DAJ Timiș și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.

Comentarii

comentarii