Acasă Economic Producătorii din Timiș au la dispoziție 200 de milioane de euro pentru...

Producătorii din Timiș au la dispoziție 200 de milioane de euro pentru promovarea produselor agro-alimentare din UE

489
DISTRIBUIȚI

Asociațiile și cooperativele din Timiș au termen data de 15 aprilie, pentru a depune proiecte de promovare a produselor europene agro-alimentare pentru anul 2020, sub sloganul „Enjoy, it’s from Europe”, proiect finanțat de Uniunea Europeană cu 200,9 milioane euro.

Programul lansat de către Ministerul Agriculturii, la sfârșitul săptămânii trecute, se adresează organizațiilor profesionale și interprofesionale, grupurilor și organizațiilor de producători, precum și celor din sectorul agroalimentar, care au ca obiect de activitate acțiuni de promovare.

Obiectivele specifice principale ale programului vizează: sporirea competitivității produselor agricole şi a anumitor produse alimentare din Uniunea Europeană, a consumului acestora, precum şi a vizibilităţii lor atât în UE, cât şi în afara sa, creşterea nivelului de cunoaştere şi recunoaştere a sistemelor de calitate ale UE, majorarea cotei de piaţă a produselor agricole şi a anumitor produse alimentare din Uniune.  

În anul 2020, pentru promovarea produselor agroalimentare în UE și țări terțe, prin programul „Enjoy, it’s from Europe” a fost alocat un buget total de 200,9 milioane euro. 

Aceste programe de finanțare urmăresc informarea consumatorilor din Uniunea Europeană și din întreaga lume cu privire la valoarea produselor certificate pe diferite scheme de calitate ale UE, precum indicațiile geografice, produsele ecologice sau produsele cu indicația “produs montan”.

Totodată, aplicanții pot promova standardele înalte de siguranță și calitate ale UE, precum și diversitatea și autenticitatea produselor europene.

Data limită de depunere a proiectelor este 15 aprilie 2020.

Comentarii

comentarii