Activitățile s-au desfășurat cu prilejul festivalului “La Pas”, care a avut loc, timp de trei zile, 4 – 6 octombrie.
Primul s-a numit “Idei practice de combatere a risipei alimentare”, cu studenții de la Food Safety Club.
Ei au pregătit câteva preparate pe baza unor rețete care să prevină risipa alimentară care au fost degustate de publicul participant, voluntari studenții membri Akademika Banat.
Al doilea atelier a fost despre valorificarea subproduselor din industria alimentară, unde au fost prezentate două produse.
Este vorba de pâinea berarului și produse de patiserie ce conțin tescovină, învățând participanții cum să gătească folosind ingrediente locale și de sezon.
Printre activitățile cheie s-au numărat atelierele gastronomice, degustările de produse ecologice și promovarea băcăniei Akademika Food – USVT. Aceste activități au subliniat angajamentul facultății în promovarea unui stil de viață durabil și a unei alimentații sănătoase.
La Pas face parte dintr-un proiect amplu de promovare a sustenabilității, culturii locale și alimentației sănătoase. Festivalul a adus împreună artizani, producători locali, activiști și cetățeni, propunând o serie de activități educative și recreative menite să încurajeze un stil de viață responsabil.
Comentarii
comentarii