Acasă Actualitate Prof. Aura Danielescu, fostul inspector general, a înființat Sindicatul Oamenilor Liberi din...

Prof. Aura Danielescu, fostul inspector general, a înființat Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație Timiș

1410
DISTRIBUIȚI

O formațiune sindicală nouă s-a înființat în județul Timiș. Este vorba de SOLE – Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație, cu obiectivul de a consolida relațiile între patronat și angajați, în favoarea tuturor părților implicate.

Prof. Aura Danielescu, inițiatoarea SOLE a explicat: ”Se pot alătura, cei care cred, speră și vor o altă abordare! Pot merge împreună doar cei care simt asta și nu se tem. Cred că ne-am câștigat acest drept după Revoluție, acela de a face ce vrem , de a spune ce gândim, fără să jignim, de a hotărî noi și nu alții pentru noi, ce facem lunar cu cotizația ( sunt banii noștri și noi decidem spre care sindicat se vor îndrepta). Cei care se sperie…pot rămâne liniștiți unde sunt, important este să fim sănătoși și fericiți!”.

Dintre obiective amintim:
Consilierea individuală a colegilor membri… pe orice tip de problemă ce vizează activitatea în sistemul educațional. O muncă de echipă bazată pe transparență decizională, pe atragerea unor proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltare personală și formare continuă, ce vor avea ca obiectiv obținerea celor mai bune avantaje pentru toți/.

Acordarea respectului cuvenit atât colegilor care se află pe funcții de conducere cât și colegilor cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic. Protejarea intereselor în relația cu instituțiile ierarhic superioare: ISJ, MEC sau orice altă instituție ce poate decide pentru interesele celor din învățământ.

Folosirea experienței membrilor de sindicat pentru a oferi suport legislativ și îndrumare pentru toate categoriile de personal din învățământ.

Se vor oferi cadrelor didactice membre, din sumele aferente cotizației, în funcție de criterii pe care le vom stabili împreună, facilități de dezvoltare personală, dotări cu mijloace didactice și obiecte de inventar, cursuri de formare continuă, etc.

Se vor iniția proiecte anuale ce vor contribui la sprijinul nemijlocit al școlilor din care fac parte membri sindicatului;

SOLE va fi prezent în școli când membri au nevoie de un sprijin, o vorbă bună, o conciliere sau consiliere.

Membri SOLE vor fi mereu împreună, consultându-se în orice inițiativă și vor „lupta” corect și nediscreționar pentru drepturile ce li se cuvin, pentru apărarea intereselor, pentru o viață mai bună personală și profesională.
“Împreună” vom “lupta” pentru recunoașterea unor drepturi și vom câștiga; SOLE va avea alături juriști, avocați, o echipă frumoasă, corectă și destoinică.

Membri SOLE vor deveni o familie mare, frumoasă, puternică și o voce chiar și pentru politicienii care ne ocolesc uneori!

Comentarii

comentarii