Acasă Actualitate Prof. dr. Aurel Anca: “Un mesaj mult așteptat: Universitatea Tibiscus Timișoara a...

Prof. dr. Aurel Anca: “Un mesaj mult așteptat: Universitatea Tibiscus Timișoara a intrat în legalitate!”

DISTRIBUIȚI

Joi, 15.11.2018,  la Casa Oamenilor de Știință din Timișoara, conducerea legală a Universității ”Tibiscus”, reprezentată de președintele Consiliului de Administrație, conf. univ. dr. ec. Aurel Anca, și rectorul interimar, prof. univ. dr. Dumitru Popovici, a transmis mesajul mult așteptat de studenți și cadrele didactice: “Universitatea Tibiscus Timișoara a intrat în legalitate!”

Prof. dr. Aurel Anca a explicat: „Printr-o sentință definitivă dată de instanța timișoreană, Universitatea Tibiscus a intrat în legalitate pe baza unei ordonanțe preșidențiale. Instituția a fost în legalitate în ceea ce privește programul de studii, dar sub aspectul organizării nu a fost aliniată cerințelor pentru o universitate particulară. Din interior s-a format o atitudine potrivnică fondatorilor, care a durat mai mulți ani. A fost o atitudine potrivnică fondatorilor, încă din 2010 -2012 care s-a soldat cu lucruri urâte împotriva fondatorilor Uniunea Fundația Augusta, în sensul că fondatorii  au fost eliminați din instituție, lucru rar întâlnit sau deloc într-o structură, unde acționariatul are rolul pe care îl are. A urmat o luptă dură pe mai mulți ani pentru a se intra în legalitate. A fost Corpul de Control al Ministerului Învățământului și a constatat că s-a încălcat grav legea și trebuia intrat în legalitate și să se facă o cartă nouă. Fosta conducere ilegală a tărăgănat acest demers, nu s-a dorit să se facă o cartă nouă. Exista o cartă care era în contradictoriu cu legea pentru organizarea învățământului particular superior”, a explicat prof. Aurel Anca, joi 15 noiembrie.

Conform sentinței civile nr. 197 a Curții de Apel Timișoara, au fost repuse în drepturile legale structurile de conducere ale Universității Tibiscus Timișoara –Uniunea Fundația Augusta –fondatorul – și Consiliul de Administrație, numit la conducere de fondator. Ministerul Educației a stabilit că este prioritar elaborarea Cartei Universitare în 30 de zile, în conformitate cu prevederile legale pentru învățământul superior. De asemenea, trebuie făcute și alte măsuri organizatorice realizate împreună cu comunitatea universitară. Carta este deja trimisă la București. A fost dusă la minister chiar de prof. Aurel Anca.

Comentarii

comentarii