Acasă Eveniment Prof. dr. Dan Poenaru a adunat la Timişoara elita chirurgilor ortopezi de...

Prof. dr. Dan Poenaru a adunat la Timişoara elita chirurgilor ortopezi de pe trei continente

590
DISTRIBUIȚI

Elita chirurgilor ortopezi de pe trei continente – Europa, SUA şi Asia (Israel) – s-a întâlnit vineri, 2 noiembrie, la Hotelul Timişoara, de la ora 8.30, la deschiderea primei ediţii a Conferinţei Euroregionale „Tehnologii moderne în ortopedie şi traumatologie”.

Conferinţa se desfăşoară în perioada 2-3 noiembrie, în organizarea Asociaţiei de Dezvoltare a Ortopediei Timişoara (ADOrT), al cărei preşedinte-fondator este prof. univ. dr. Dan V. Poenaru, prorectorul UMF Timişoara şi şeful Clinicii II Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

 

Strategia privind Sănătatea în Timiş

„Cu acest prilej, joi, 1 noiembrie, prof. dr. Alexander Lakka, din Rusia, a realizat o operaţie în premieră unei paciente cu scolioză. Îi mulţumesc foarte mult domnului profesor că a venit în Timişoara, dar şi pentru intervenţia magistrală efectuată. Vineri şi sâmbătă, 2-3 noiembrie, activităţile continuă sub diferite forme: conferinţe, simpozioane, workshop-uri, lansări de carte şi expoziţie de aparatură medicală şi de medicamente. Toate vor fi «asezonate» cu un program social şi cu unul cultural. Vă recomand să vizitaţi expoziţia de la Galeria Calina, de la parterul Hotelului Timişoara, intitulată «Cum ne vom îmbrăca la sfârşitul lumii», a declarat prof. Poenaru.

„Îl felicit pe dl. Poenaru, care e un titan al ortopediei, pentru organizarea acestei conferinţe aici, la Timişoara. Vă felicit şi vă salut cu respect pe toţi invitaţii din cele 12 ţări, prezenţi la Timişoara, pentru tot ce faceţi în domeniul sănătăţii omului. Consiliul Judeţean Timiş şi eu, personal, ne-am implicat şi am sprijint organizarea acestei conferinţe. Acum trei zile, am aprobat Strategia privind Sănătatea în Timiş şi avem nevoie de sprijinul medicilor”, a declarat Titu Bojin, preşedintele CJ Timiș.

Diplome de mulţumire

„Este un privilegiu să constat că, la universitate, se dezvoltă colective medicale puternice şi trebuie să recunoaştem şi saltul calitativ ce l-a înregistrat ortopedia atât în domeniul didactic, cât şi al practicii şi cercetării medicale. Este remarcabilă iniţiativa prof. Poenaru şi îl felicit pentru înfiinţarea ADOrT şi organizarea acestei conferinţe. Va deschide o nouă perspectivă pentru disciplina Ortopedie”, a declarat prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul UMF Timişoara.

„Timişoara a avut şi are o contribuţie deosebită în lumea medicală şi, mai ales, în ortopedie. Constat o participare deosebit de selectă a unor profesori doctori din 12 ţări, dar şi din România. Un lucru este clar: progresul  înregistrat de ortopedie, de când Clinica de Ortopedie şi Traumatologie Timişoara s-a mutat în noua locaţie, în urmă cu mai mult de 10 ani. Şi această manifestare ce a început astăzi (vineri – n. red.) contribuie la punerea în evidenţă a progreselor ortopediei timişorene”, a spus prof. univ. dr. Horia Vermeşan, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Cu acest prilej, prof. Poenaru le-a oferit diplome lui Titu Bojin, prof. Dan Lucaciu, lui Ion Moica, „director la o renumită întreprindere din Timişoara, care a sprijinit mult ortopedia”, şi conf. univ. dr. Lia Lucia Epure, directorul cotidianului ZIUA de Vest. „Lia Epure ne-a fost partener media la multe manifestări ştiinţifice, este prieten apropiat al ortopezilor, membru al Clubului Rotary şi este implicată în foarte multe acţiuni de promovare a imaginii Timişoarei”, a precizat Poenaru.

De asemenea, a primit diplomă şi Emil Cristescu. „Un reputat om de afaceri, patronul Hotelului Timişoara, unde ne aflăm acum. Emil Cristescu este şi un mecena, având şi Galeria Calina la parterul hotelului, dar este şi un organizator de acţiuni ecologice, privind protecţia mediului în Timişoara, dar şi de dezvoltare şi promovare a imaginii oraşului – acestea sunt motivele pentru care am dorit să îi mulţumesc, oferindu-i această diplomă”, a precizat dr. Poenaru.

Comentarii

comentarii