Acasă Actualitate Prof.dr. Emilian Popovici, cadru didactic la UMFT, vicepreședintele Societății de Epidemiologie, a...

Prof.dr. Emilian Popovici, cadru didactic la UMFT, vicepreședintele Societății de Epidemiologie, a făcut COVID19. Profesorul explică unde a greșit

DISTRIBUIȚI

Prof.univ.dr. Emilian Popovici, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie  s-a infectat cu SARS-COV2, virusul care provoacă boala COVID19.

Cum a ajuns un medic specialist în virusuri să fie învins de un virus, după 2 ani și jumătate, când a știut cum să se apere și să îi și învețe pe alții să se apere?

Prof. Emilian Popovici a explicat unde a greșit și a lăsat garda jos:

“Dragi prieteni, ca unul care am pățit-o (sunt în izolare până în 23.07) vă sfătuiesc să nu uitați măsurile (mască în spații închise aglomerate, igiena mâinilor, distanțare față de cei care prezintă semne de boală) fiindcă “creșterea nu e în scădere” cum spunea cineva zilele trecute.

Nu e ciumă bubonică, dar nu e cu siguranță nici o plăcere să te îmbolnăvești : durere în gât cum nu îmi amintesc să mai fi avut, o tuse de simți că se rupe ceva în tine, febră… Și asta la vaccinat cu 3 doze.

Plus de asta că nu câștigi mare lucru ca și protecție fiindcă reinfecția e posibilă la un moment dat. Deci chiar nu merită să te infectezi.

Eu am stat la o întâlnire de lucru lângă o persoană care era pozitivă, dar fără simptome în acel moment și vă garantez că regret că m-am dus la acea întâlnire unde din păcate nu s-a purtat mască ! Prevederea este mama înțelepciunii !”

Din păcate, toți am lăsat garda jos și nu mai luăm nicio măsură de protecție, de aceea în Timiș sunt sute de cazuri de COVID19 zilnic, chiar și decese…!

Inclusiv în rândul medicilor sunt înregistrate mai multe cazuri de infecții cu COVID 19.

Conform Direcției de Sănătate Publică Timiș, în data de 22.07.2022, situația epidemiologică, la nivelul județului se prezintă astfel:

Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore: 327, dintre care persoane cu vârsta sub 18 ani: 30.

Număr de teste 1183 din care 977 teste rapide.

Numărul de cadre medicale confirmate COVID-19 in ultimele 24 de ore: 3

Număr de decese în ultimele 24 de ore: 1.

Număr total de decese: 2.046.

Comentarii

comentarii