Acasă Actualitate Prof. dr. Emilian Popovici – Societatea Română de Epidemiologie: recomandări noi, în...

Prof. dr. Emilian Popovici – Societatea Română de Epidemiologie: recomandări noi, în lupta cu COVID19

2528
DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Emilian Popovici, din Timișoara, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, prezintă câteva recomandări noi în bătălia cu Covid19, susținute de studiile făcute de prof. Carlo La Vecchia de la Universitatea din Milano, unde două aspecte se remarcă în mod deosebit.

”Trebuie să acordăm atenție sporită modului în care se derulează contactele cu rudele, prietenii, cunoștințele și colegii de orice fel, fiindcă studiile arată că majoritatea infecțiilor vin din această zonă și nu de la persoane străine !

În al doilea rând, ar trebui să avem în vedere faptul că atunci când ne întâlnim cu o singură persoană, de fapt, ne întâlnim cu toate persoanele cu care s-a întâlnit aceasta în ultimele 14 zile…. și acestea pot fi zeci sau sute și, de modul în care aceștia toți respectă măsurile, depinde și riscul nostru de infecție!

Să ne respectăm sănătatea unii altora printr-un comportament responsabil și lucrurile așa cum au evoluat în rău, pot evolua în bine! Sunt convins că împreună putem face asta!”, este mesajul prof. Popovici.

Comentarii

comentarii