Clinica Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost clinica COVID19 timp de patru luni şi a avut o super-activitate de succes. Toate cazurile au fost rezolvate. Prin urmare, prof. univ. dr. Jenel Pătrașcu s-a lovit direct cu această teribilă infecție și este profund surprins când aude voci că acest coronavirus SARS-COV2 este un fake, că nu ar exista.
”A spune că e fake e grotesc! A spune că ne-am protejat e ok! Dacă muream mult mai mulți, eram vinovați. Că datorită grijii ne-am protejat, e bine, “dar exagerăm”! Dacă apare vreo infecție, suntem vinovați. Dacă plecați bine, e normal, e obligația noastră. Clinică Ortopedie a fost clinică covid pentru cazurile grave. Au fost. Și le-am rezolvat. Nu înțeleg de ce nu credem în viroza grozavă ce încă ne bântuie”, se întreabă prof. Pătrașcu, șeful Clinicii de Ortopedie.
În continuare prezentăm poziția prof. Jenel Pătrașcu, în legătură cu această problemă și de rolul primordial pe care l-a jucat Clinica de Ortopedie în lupta cu COVID19:
”Nu înțeleg de ce nu credem în viroză grozavă ce încă ne bântuie. Eu cred și încep să mă conving că am făcut-o, într-o formă medie spre severă, înainte de a fi discuția despre o pandemie în România.
Am martori colegi de la V. Babeș Timișoara, Spital Erou!
Medicii devin eroi când își asumă această calitate. Când tratezi pacienți, nu
ai nevoie să ți se spună că eșți erou, pentru că ești doar pentru o clipă. Apoi
rămâi același indezirabil șpăgar. În frumoasă perioada din Decembrie începând,
am avut o pneumonie rebelă la tratament. Colegii de la V Babeș mi-au dat
tratamentul care se folosește acum pentru sarscov2. Tratament contraindicat inițial
de OMS. Și m-am vindecat acasă, cu multiple contacte, răcite și ele. Vindecați
toți.
Da, ești erou când intri în lupta cu pieptul înainte, fără a șți cu cine te lupți.
Asta e curaj. Sau Nebunie.
Ne-am asumat? Da. Am făcut-o? Da. A spune că e fake e
grotesc! A spune că ne-am protejat e ok!
Dacă muream mult mai mulți, eram vinovați. Că datorită grijii ne-am protejat, e
bine, “dar exagerăm”! Dacă apare vreo infecție, suntem vinovați. Dacă plecați
bine, e normal, e obligația noastră.
Clinică Ortopedie a fost clinică covid pentru cazurile grave. Au fost. Și le-am rezolvat. De azi (22 iunie) suntem free covid. Avem circuit separat pentru pacienții pozitivi. Avem saloane separate pentru suspecți.
Înainte de terapia intensivă, culmea, ortopedia Timișoara a fost linia întâi! Că și gazde și dând la o parte artrozicii noștri”
De asemenea, prof. Pătrașcu mulțumește colegilor medici și managerilor pentru întreaga activitate purtată cu mare succes împotriva acestei puternice maladii:
”Am găzduit timp de 4 luni toți pacienții suspectați de infectare. Din toate specialitățile. De aceea ne cerem scuze pacienților noștri cu probleme ortopedice. Mulțumesc colegilor și managerilor pentru ajutor: Raul, Daniela, Bebe, Dan Tarabac, Nicu, Adelina,etc. Dodo, ai fost și ești exemplar!
Și cum nimic nu este întâmplător, azi, Mihai al tău, a făcut prima operație pe coxartroza sub oblăduirea mea! Felicitări! Problema cu așchia unde sare….”
Un cuvânt către pacienții….:
”Dragi pacienți,
Avem circuite separate pentru orice tip de infecție. SARSCov2 este grav, dar nu
mai mult decât cu ce ne lovim zi de zi. Avem saloane separate. Circuite
separate. Nu suntem supermani. Nu suntem atotștiutori. Dar facem tot ce știm și
putem.
Respectăm cu discernământ protocoale și proceduri. Asigurăm tratament de specialitate în orice condiții. Avem doar nevoie de susținere în achiziționarea minimului necesar pe care nu am avut tupeul să îl cerem în pandemie. Mese de operații și lămpi care sunt vechi de 10-15 ani, luate la vremea respectivă așa cum bine bănuiți. Chiar nu înțelege nimeni că fără acest minim nu putem face mai nimic?
Doriți să ne susțineți, adică să aveți siguranța tratamentului adevărat de specialitate în cea mai mare unitate de ortopedie-traumatologie din vestul țării? Și avem stoc de proteze de sold și genunchi!
Deci s-a lucrat, așa că să nu denigrăm! Așteptam ajutorul dumneavoastră! Pentru un mers normal….”, a conchis prof.dr. Jenel Marian Pătrașcu.