În discursul său, prof. Crețu a spus:
”Oricât și oriunde m-a purtat viața, am simțit un singur dor și o singură chemare: a familiei și a locurilor natale. În momentele grele ale vieții când totul părea se prăbușească, credința și tradiția au fost pilonii pe care m-am ridicat mai puternic și mai decis să merg înainte. Chiar dacă de mult timp îmi desfășor activitatea în Timișoara, mă simt aparținând meleagurilor arădene…!”
Prof.univ. dr. Octavian Crețu s- a născut în data de 10 iulie 1967 în județul Arad în orașul Ineu. A absolvit Liceul Mihai Viteazul ca șef de promoție. În anul 1985, a intrat în urma unei admiteri grele la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara și a devenit șef de grupă.
După finalizarea studiilor, alege specializarea chirurgie generală în Centrul Universitar Timișoara, urmând ca, în perioada 1997 -1998, să obținem supraspecializarea de chirurgie hepatică și transplant de ficat la Universitatea Paris Sud spitalul Paul Brousse sub îndrumarea profesorului Henry Bismuth, pionierul transplantului hepatic în Europa.
Parcursul excepțional profesional și științific este astfel de cunoscut prin obținerea funcțiilor de conducere ale acestor grupuri de cercetare clinică și experimentală.
Parcurge toate etapele profesionale: medic stagiar, medic rezident, medic specialist chirurgie generală, preparator universitar, asistent universitar, șef de lucrări, conferențiar, membru al senatului, șef de catedră – chirurgie generală, oncologică și toracică, prorector, medic șef clinică universitară – chirurgie generală, profesor universitar președinte al senatului universitar.
A dat dovadă de un profesional excepțional dovedit de-a lungul timpului în slujba salvării de vieți omenești, contribuind la formarea și instruirea noilor generații în domeniul chirurgiei.
În perioada 2004 – 2010, a ocupat funcția de manager al Spitalului Clinic Municipal de Urgență din Timișoara unde activează cu dăruire și entuziasm.
În anul 2020, domnia sa devine rector al Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara după ce, în prealabil, a deținut două mandate: unul de prorector pe probleme de dezvoltare academică și cel de președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie.
Comentarii
comentarii