Acasă Actualitate Prof. Marilen Pirtea, deputat PNL, este solidar cu asociațiile de revoluționari din...

Prof. Marilen Pirtea, deputat PNL, este solidar cu asociațiile de revoluționari din Timișoara

412
DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, deputat PNL și rectorul UVT, este solidar cu asociațiile de revoluționari din Timișoara și atenționează că nu este cazul să fie promovat în Parlamentul României un proiect de lege prin care se pune semnul egal între Timișoara și Iași, ca rol și importanță în Revoluția din 1989.

”În milioane de suflete de români, în decembrie 1989, a pulsat speranța pentru libertate, și la Timișoara, București, Cluj sau Iași, dar și în toată țara.

Cu toate că Revoluția Română din 1989 aparține întregii națiuni, inițiatorii s-au regăsit aici, în Timișoara, primul oraș liber de comunism al României.

Cu deplin respect față de capitala istorică a Moldovei, nu cred că este cazul să susținem în Parlament un proiect de lege prin care se pune semnul egal între Timișoara și Iași, ca rol și importanță în Revoluția din 1989.

Mă alătur asociațiilor revoluționare timișorene în demersul de a nu susține acest proiect de lege, față de care și Guvernul a transmis un răspuns negativ”, este mesajul profesorului și deputatului Marilen Pirtea, marți 30 martie 2021.

Comentarii

comentarii