Acasă Actualitate Prof. Marilen Pirtea, deputat PNL Timiș, rectorul UVT, vorbește despre noul pachet...

Prof. Marilen Pirtea, deputat PNL Timiș, rectorul UVT, vorbește despre noul pachet legislativ al educației!

DISTRIBUIȚI

Prof. Marilen Pirtea, deputat PNL Timiș, rectorul UVT, vorbește despre noul pachet legislativ al educației!

PNL susține prioritar reforma școlilor doctorale prin clarificarea și transparentizarea mecanismelor de realizare și atestare a studiilor doctorale.  Astfel, liberalii susțin adoptarea unei proceduri de acordare (dar și de anulare) a diplomelor și titlurilor de doctor.

Deținătorii unui titlu de doctor nu mai pot renunța voluntar la titlu /diploma de doctor.

Diploma de doctor se va acorda de către instituția organizatoare de studii universitare de doctorat (IOSUD). Toate tezele de doctorat devin documente publice și vor fi disponibile spre consultare, alături de anexe, pentru 90 de zile calendaristice înainte de susținerea publică, pe o platformă națională.

“Vom structura proceduri îmbunătățite de răspuns la sesizările de plagiat, analiza realizându-se la nivelul universității, iar contestațiile la nivelul CNATDCU. CNATDCU va rămâne garantul calității și originalității tezelor de doctorat.  CNATDCU își va păstra atribuțiile în ceea ce privește abilitarea conducătorilor de doctorat sau realizarea unor standarde minimale privind acordarea diplomei de doctor.

Ne asumăm legiferarea unui mecanism de protecție a rigorii academice și de promovarea a valorilor universale ale științei și cercetării internaționale – anunță prof. Marilen Pirtea, deputat PNL Timiș.

 

Comentarii

comentarii