Acasă Actualitate Prof. Marilen Pirtea: ”Fără o gândire critică, tinerii rămân victime potențiale campaniilor...

Prof. Marilen Pirtea: ”Fără o gândire critică, tinerii rămân victime potențiale campaniilor de fake-news!”

420
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a găzduit lansarea campaniei naționale de informare coordonată de Ministerul Educație: „Vaccinare și testare pentru învățare”, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

La eveniment au luat parte rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din cadrul MEN, profesor Sorin Ion, inspectorul școlar general al ISJ Timiș, profesor Marin Popescu, alături de care s-au aflat managerul spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea și directorul executiv DSP Timiș, dr. Flavius Cioca.

Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, a spus: „Elevii și studenții au mare nevoie de un mentorat chibzuit pentru ca să-și formeze gândirea critică. Fără o gândire critică atentă, tinerii, indiferent cât de smart și de talentați sunt, rămân victime potențiale ale dezinformărilor și campaniilor de fake-news. Acum, în această cumplită pandemie, întreaga societate este bulversată de mesaje false și de manipulare, iar inițiativa MEN, de a sublinia printr-o campanie de informare rolul absolut benefic al vaccinării și testării pentru reluarea cursului normal al activităților didactice, este binevenită. Aici aș vrea să amintesc faptul că Universitatea de Vest din Timișoara promovează o campanie de vaccinare adresată către studenți din anii terminali, cei care urmează să își susțină examenele de licență față în față, cu minimizarea riscurilor, în condiții de maximă siguranță și protecție a sănătății.”

Această campanie națională de informare pentru vaccinare și testare, în sprijinul reluării învățării în condiții normale, este promovată pentru a sublinia importanța revenirii la școală, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite, susținând măsurile de siguranță în școli, grădinițe și universități, printr-o informare corectă, pentru conștientizare și asumarea responsabilității individuale.

 

 

Comentarii

comentarii