Acasă Actualitate Prof. Marilen Pirtea, rectorul UVT, a ajuns la Bruxelles, împreună cu rectorii...

Prof. Marilen Pirtea, rectorul UVT, a ajuns la Bruxelles, împreună cu rectorii UNITA din Spania, Franța, Portugalia, Elveția și Ucraina

DISTRIBUIȚI

Prof. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, a ajuns la Bruxelles! La acest final de săptămână, în capitala Belgiei, în inima Europei, se desfășoară întâlnirea de lucru a Alianței europene UNITA.

 În panelurile de dezbatere, participă rectori ai celor șase universități partenere și fondatoare, din cinci țări de limbi romanice (România, Italia, Franța, Spania și Portugalia), alături de care au venit și rectorii celorlalte cinci universități, noi partenere asociate (din România, Spania, Portugalia, Elveția și Ucraina – Cernăuți, ca partener asociat extracomunitar).

 Întâlnirea a avut ca principal obiectiv pregătirea și validarea structurii viitoarei aplicații de catre alianța UNITA, în competiția EU Universities Alliances, lansată de Comisia Europeană în vederea trecerii la un nivel superior de cooperare transnațională. Aceasta competiție se adresează alianțelor din primul val, care au câștigat apelul la proiecte de dezvoltare a alianțelor de universităti europene din 2020 și care acum sunt în cel de-al treilea și ultimul an de implementare a viziunii inovatoare în educație, cercetare și relația cu actorii sociali relevanți pentru dezvoltarea ecosistemelor – a explicat prof. Pirtea, invitat la evenimentul de la Bruxelles.

Comentarii

comentarii