Acasă Actualitate Prof. Marilen Pirtea – misiune în Cuba

Prof. Marilen Pirtea – misiune în Cuba

DISTRIBUIȚI

În contextul vizitei în Republica Cuba a unei importante delegații de rectori români, care participă la cea de a IV-a Conferinţă internaţională “Cuba-Salud 2022”.

Ambasada României la Havana a perfectat o întâlnire de lucru a prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara și vice-președinte al Consiliul Național al Rectorilor din România, cu vice-ministrul Educației Superioare din Cuba, dna. dr. C Miriam Alpizar Santana și cu rectorii cubanezi din cadrul universităților care au semnat parteneriate de colaborare cu unități de învățământ românești.

Cele două părți au salutat nivelul excelent al cooperării dintre ministerele educației și universitățile celor două țări, cu accent pe necesitatea impulsionarii dimensiunii practice a schimburilor educaționale și a împărtășirii bunelor practici în domeniu.

En el marco de la visita a la República de Cuba de una importante delegación de rectores rumanos, quienes participan en el IV Congreso Internacional “Cuba-Salud 2022”, la Embajada de Rumania en La Habana ha establecido una reunión de trabajo del Prof. Univ. Dra. Marilen Pirtea, rector de la Universidad Occidental de Timișoara y vicepresidenta del Consejo Nacional de Rectores de Rumania, con la viceministra de Educación Superior de Cuba, Sra. Dra. C Miriam Alpizar Santana y con los rectores cubanos de las Universidades que han firmado convenios de colaboración con universidades rumânaș. Las dos partes saludaron el excelente nivel de cooperación entre los ministerios de educación y las universidades de los dos păíses, con énfasis en la necesidad de impulsar la dimensión práctica de los intercambios educativos y de buenas prácticas en la educación.

 

Comentarii

comentarii