Acasă Actualitate Prof. Nicolae Bibu, UVT: ”Dacă România aplica modelul Suedia, am fi plâns...

Prof. Nicolae Bibu, UVT: ”Dacă România aplica modelul Suedia, am fi plâns nu 755 oameni decedați, ci 5.104”

DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Nicolae Bibu, cadru didactic la Universitatea de Vest Timișoara, atrage atenția asupra unei aberații vehiculate chiar de OMS cu mare entuziasm, manipulând opinia publică și vorbind cu mare entuziasm despre modul în care Covid19 a lovit în Suedia.

Este o dovadă că elita mondială nu mai pune accent pe valoarea inestimabilă și unică a vieții umane, ci pe ban și afaceri…! Individul poate să crape în număr cât mai mare, că nu are importanță – ne face să tragem concluzia în mod dramatic.

Iată explicația prof. Bibu:

“Am citit cu uimire că Organizația Mondială a Sănătății apreciază modelul suedez de răspuns la Covid19.

Dacă România aplica același model, am fi plâns (rude și prieteni) nu 755 oameni decedați (2 mai.n.r), ci 5104 de oameni. Calculul este simplu, după ce te informezi pe surse credibile, Suedia populație 10 088 764 locuitori, decedați la 1 milion de locuitori 263 de oameni.

România declară 1 9041 000 locuitori multiplicat cu rata Suediei, am fi avut în jur de 5.104 oameni morți, dacă nu aplicăm modelul recomandat și utilizat și de USA: de stat acasă.

Această este realitatea. Vreți să moară mai mulți, aplicați modelul suedez! Vreți să va bucurați de bunici și părinți, stați acasă încă 15 zile! Nu uitați că au murit în lume și copii și tineri, nu doar oameni peste 65 de ani!”, atenționează prof. univ. dr. Nicolae Bibu.

Iată ce spune OMS:

“Cred că există o percepţie greşită potrivit căreia Suedia nu a luat măsuri de control şi a permis răspândirea bolii. Nimic mai fals. Suedia a implementat politici de sănătate publică puternice, în ce priveşte distanţarea socială, protejarea şi îngrijirea persoanelor care se află în centre de îngrijire şi multe alte măsuri.

Ceea ce a făcut altfel este că s-a bazat foarte mult pe relaţia cu cetăţenii săi şi pe disponibilitatea şi voinţa cetăţenilor de a respectă distanţarea socială şi autocontrolul, dacă putem spune aşa. Şi, pentru asta, au implementat politici publice prin acest parteneriat cu populaţia.

În multe privinţe, Suedia reprezintă un viitor model, dacă vrem să revenim la o societate în care nu avem restricţii. Atunci societatea trebuie să se adapteze pentru o perioadă pe termen mediu şi lung în care relaţiile fizice şi sociale trebuie să fie ajustate prezenţei virusulu”, a declarat Michael Ryan, director executiv OMS.

Comentarii

comentarii