Acasă Actualitate Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci a fost confirmată în funcţia de...

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci a fost confirmată în funcţia de rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

540
DISTRIBUIȚI

Conf. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele Senatului UVVG, a declarat, în cadrul conferinţei de presă din data de 10.04.2012, că Senatul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” salută confirmarea d-nei prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Ordinul nr.3686, din data de 09.04.2012, în funcţia de rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Conf univ. dr. Sorin Başchir a prezentat ORDINUL, MECTS, Nr. 3686, din data de 09.04.2012, semnat de ministrul Cătălin Ovidiu Baba, privind confirmarea doamnei prof. univ. dr. Cotoraci Coralia Adina în funcţia de rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.  Conf. univ. dr. Sorin Başchir a subliniat că „alegerea d-nei prof. univ. dr. Coralia Cotoraci în funcţia de rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, pentru mandatul 2012-2016, a urmat de toate procedurile legale prevăzute de „Metodologia privind modalităţile şi procedurile de desemnare a persoanelor care ocupă funcţii de conducere”, iar planul managerial este elaborat pe întreaga perioadă a mandatului şi este publicat pe site-ul Universităţii. În urma validării scrutinului din data de 30.03.2012 pentru alegerea Rectorului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, d-na prof. univ. dr. Coralia Cotoraci a obţinut 97,78% voturi valabil exprimate”. Doamna prof. univ. dr. Coralia Cotoraci deţine funcţia didactică de profesor universitar, conform ordinului 4.966 din 31.07.2008, în prezent îndeplinind şi condiţiile pentru abilitare la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară. Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci are o bogată activitate de cercetare ştiinţifică: 18 cărţi şi capitole de cărţi publicate în edituri recunoscute pe plan naţional şi internaţional şi 13 articole ISI. Este prezentă în 15 proiecte de cercetare – dezvoltare – inovare pe bază de contract sau GRANT, în calitate de director sau membru în echipa de proiect, din care 9 programe naţionale, 6 programe internaţionale şi 4 proiecte depuse în curs de evaluare. A susţinut o serie de cursuri de perfecţionare de specialitate atât în ţară, cât şi în străinatate (SUA, Elveţia, Ungaria, Cehia, Franţa, Slovacia etc.). Calităţile manageriale şi ştiinţifice ale d-nei prof. univ. dr. Coralia Cotoraci sunt atestate de următoarele experienţe:
– a fost directorul departamentului de Relaţii Internationale, departament pe care l-a şi fondat în anul 1994.
– din 2005 până în prezent este şefa secţiei Clinicii Universitare de Hematologie din cadrul Spitalului Judeţean Arad. Din 2005 şi până în prezent este şefa Departamentului de biologie moleculară
– din 2007 până în luna martie 2012 a fost şefa de catedră, respectiv de Departament medicină generală, de unde a demisionat pentru a elimina incompatibilitatea prevăzută de la art 37 lit. E din Lege.
„D-na prof univ. Coralia Cotoraci este recunoscută ca fiind o persoană de o etică şi deontologie profesională desăvârşite. Are preocupari in domeniul bioeticii medicale, a obtinut un numar insemnat de premii si distinctii. Mai facem precizarea că d-na profesor nu ocupă nici o funcţie de conducere, sau de demnitate publică, nu deţine funcţii de conducere în cadrul unui partid politic, nu predă decât la UVVG şi nu este acţionar, sau asociat la o Societate Comercială, care are interese contrare, sau neloiale intereselor legitime ale Universităţii noastre”, a declarat Sorin Başchir, preşedintele Senatului UVVG.

,,Continuitate, competitivitate, calitate şi eficienţă în triunghiul cunoaşterii”

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a declarat: „Sunt onorată de votul de încredere al colegilor mei şi sper să reuşim împreună să menţinem excelenţa academică şi prestigiul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” la cotele cele mai înalte.         Decizia de a candida a fost determinată de experienţa profesională şi managerială acumulată în cei 18 ani de când lucrez în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, pornind de la preparator universitar, asistent universitar, parcurgând toate treptele profesionale, cu o vechime de 5 ani ca şef de catedră şi 7 ani şef secţie Hematologie în cadrul Spitalului Judeţean Arad”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean: „Am încredere în noul rector”

Prof. univ. dr. rector fondator Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat: „Este un eveniment important pentru viaţa comunităţii academice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Rectorul nou ales şi confirmat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va trebui să continue trendul ascendent al Universităţii noastre, care tinde să devină o Universitate europeană. Prin planul managerial pe care şi l-a propus există toate premisele de a realiza un învăţământ de calitate, există premizele, prin Institutul de Ştiinţe ale Vieţii, nou creat, unde s-a făcut o investiţie de 12 milioane de euro, să putem să realizăm o cercetare ştiinţifică de înaltă performanţă. Există posibilitatea să aplicăm o nouă curriculă mai apropiată de Europa, mai apropiată de ceea ce se cheamă activitatea antreprenorială a UVVG. Am încredere în noul rector, pentru că procentul de 97,78%, din voturile valabil exprimate, spune mult. Am încredere în tinereţea noului colectiv de conducere, că ceea ce am clădit în Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” va fi dus mult mai bine înainte şi vor fi create noi disponibilităţi pentru învăţământ şi cercetare”.     ”  

 

Comentarii

comentarii