Acasă Actualitate Profesoara care ”dă foc Liceului Lenau”

Profesoara care ”dă foc Liceului Lenau”

7585
DISTRIBUIȚI

Profesoara  Adina Crăciunescu este, din nou, la fel ca aproape în fiecare an, subiectul revoltei părinților. Deși predă limba română, cuvântul ”examen” îl scrie ca ”eczamen”, așa cum rezultă dintr-un mic text pe care-l deținem la redacție. Dacă-l va contesta, părinții vor cere probă grafologică. Problema ei nu este numai asta, ci modul absurd în care-i tratează pe copii, cărora, dacă-și uită (vai, sărmanii!) o carte sau un caiet, acasă, atunci primesc… nota 2 sau nota 4! Informațiile publice, apărute și pe facebook, revoltele părinților, ai căror copii se întorc acasă, mereu, cu sufletele ucise de incompetență, au culminat cu un raport, semnat de un număr important de părinți ai căror copii sunt elevi la Liceul Lenau, destinat atât conducerii liceului, cât și Inspectoratului Școlar Timiș.

Iată, câteva dintre observațiile părinților, ai căror copii sunt în clasa a XSW, disperați de atitudinea profesoarei Crăciunescu: ”Predarea unor informații greșite în cursul semestrului I al casei a IX-a, li s-a cerut copiilor să demonstreze în pregătirea tezei la limba română că opera ”Balta Albă” de V Alecsandri este… schiță! Nu se respectă programa școlară aprobată de Ministerul Educației, elevii au avut de studiat ”Creangă și creanga de aur” de Vasile Lovinescu,”… când, de fapt era cerut în programă Eugen Lovinescu! (….) Li se trimit elevilor pe WhatsApp temele, ca să fim ”la modă” .

Profesoara este acuzată de xenofobie, dar și de antisemitism, copiii susțin că vorbește urât despre evrei (în clasă sunt câțiva elevi cu origini evreiești), Hitler este un personaj ”pozitiv”, din perspectiva sa, dar și despre catolici, pe care-i etichetează a fi ”pedofili” (deținem raportul părinților, bazat pe declarațiile elevilor!).

Lista acuzațiilor este mult mai lungă, dar revoltător este faptul că dna director Wolff nu ia nicio atitudine, analizarea comportamentului profesoarei este ”colegială” de aceea, părinții au mers în audiență la dna inspector general Aura Danielescu, care ne-a mărturisit: ”Da, cunosc cazul, am chemat-o aici pe dna profesoară Crăciunescu, care are, în fiecare an, multe reclamații din partea părinților. Profesoara înțelege greu că NU se dau note ca și pedeapsă pentru uitarea cărții sau a caietului, Nu înțelege! I-am arătat din legislație, art. 113 din Ordinul Ministrului 5079/2016, care interzice TOTAL comportamentul acesta din partea unui cadru didactic. Profesoara o să fie analizată într-o comisie de disciplină”.

Mai multe mame își plâng copilașii de traumatizare, de abuz, pe rețelele de socializare, ele sunt disperate și cer ajutor!

Ajutorul ar fi, poate mai simplu, ca profesoara să fie analizată de o comisie mai complexă și neutră, din afara școlii, elevii să fie audiați, în absența sa, și poate că un examen de specialitate, cu pedagogi și psihologi, ar fi bine venit!

Profesoara Crăciunescu Adina își cheamă elevii, la ”meditații”, în parc, așa susțin părinții, chiar dacă această informație a fost negată total, la Inspectoratul Școlar Timiș.

Dacă nu se vor lua măsuri, dacă nu va părăsi mediul din care traumatizează elevii, părinții vor merge la Ministrul Educației, vor face plângeri șa instituțiile abilitate, și nu vor renunța la luptă! Lupta este pentru adevăr, nu pentru mofturi!

Comentarii

comentarii