Acasă Actualitate Profesorii din Timiș pichetează Guvernul României. ”Ne-am săturat să fim sacrificații de...

Profesorii din Timiș pichetează Guvernul României. ”Ne-am săturat să fim sacrificații de serviciu!”

90
DISTRIBUIȚI

Profesorii sindicaliști din Timiș, dar și din alte județe, de la Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor protesta, joi, 13 ianuarie 2022, începând cu ora 10.00, în fața Guvernului României, în Piața Victoriei de la București, iar, de la ora 11.30, vor picheta sediile principalelor partide politice – PSD și PNL.

Ei vor protesta alături de profesorii de la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“ din toată țara.

Cele trei federații, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, constată că actualul guvern continuă politica de a desconsidera salariații din învățământ.

În consecință, joi, 13 ianuarie 2022, începând cu ora 10.00, 100 de membri vor protesta în Piața Victoriei, iar, de la ora 11.30, vor picheta sediile principalelor partide politice – PSD și PNL.

Cele trei federații reamintesc reprezentanților Guvernului României și partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020.

Majorarea salarială de doar 4 %  de la data de 1 ianuarie 2022, care înseamnă o creștere a veniturilor cu aproximativ 65 de lei net pentru personalul didactic de predare, a provocat o stare ne nemulțumire generală în rândul salariaților din învățământ.

De asemenea, trebuie avut în vedere și faptul că peste 30.000 de salariați din categoria  personalului nedidactic din învățământ  beneficiază de salariul minim brut pe țară garantat în plată, deși, de la data declarării pandemiei COVID-19, acești salariați au desfășurat și  alte  tipuri de activități ce nu au legătură cu cele specifice postului deținut.

În plus, personalul din învățământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 și H.G. nr. 569/2017.

În prezent, cele trei federații sindicale au în desfășurare un referendum privind declanșarea grevei în sistemul educațional. ”Ne-am  săturat să fim „sacrificații de serviciu” din sectorul bugetar!”, este mesajul profesorilor sindicaliști.

 

 

Comentarii

comentarii