Acasă Actualitate Prognoză AccuWeather: România, lovită de furtuni severe și chiar tornade, vara aceasta

Prognoză AccuWeather: România, lovită de furtuni severe și chiar tornade, vara aceasta

926
DISTRIBUIȚI

AccuWeather, site specializat în prognoze meteorologice, anunță o vară cu temperaturi ridicate în Europa, dar și fenomene meteo severe în mai multe zone. Valuri de căldură se vor abate asupra Peninsulei Iberice și a Europei Centrale, în timp ce România va fi lovită de furtuni sau chiar tornade.

Potrivit AccuWeather, temperaturile vor fi mai ridicate decât în 2018, când s-au înregistrat valori record în părți din Portugalia, Belgia, Olanda, Germania și Scandinavia.

Din Franța și până în Ungaria sau Slovacia sunt prognozate temperaturi de peste 38 de grade, cu valori ce ar putea atinge 43 de grade Celsius în timpul zilei în Portugalia și Spania.

Activitățile în aer liber ar trebui evitate pe cât posibil, iar copii, bătrânii și persoanele cu probleme cardiace sunt sfătuite să ia măsuri suplimentare de precauție.

Valurile intense de căldură vor aduce un risc ridicat de incendii de vegetație, în partea centrală și de sud-vest a Europei. Condițiile din ultimele luni, cu o iarnă și primăvară umede, au dat naștere la o cantitate mai mare de vegetație, ce s-ar putea aprinde în a doua parte a verii, cu consecințe asupra calității aerului din zonele respective.

În timp ce vremea uscată și călduroasă va cuprinde centrul și vestul Europei, fenomene meteo severe sunt prognozate pentru România, Bulgaria, țările din Balcani, dar și Grecia.

Cu toate că nu vor lipsi temperaturile ridicate, condițiile vor fi propice pentru furtuni intense, cu descărcări electrice, vijelii și inundații. Cele mai puternice dintre furtuni ar putea duce la apariția tornadelor, anunță AccuWeather.

Furtunile se vor manifesta cel mai probabil în timpul după-amiezii și a serii.

Comentarii

comentarii