Acasă Politica PROGRAMUL CABINETULUI PONTA: Guvernul îşi propune în 2012 reîntregirea salariilor bugetarilor şi...

PROGRAMUL CABINETULUI PONTA: Guvernul îşi propune în 2012 reîntregirea salariilor bugetarilor şi restituirea sumelor reţinute pensionarilor

368
DISTRIBUIȚI

VEZI DOCUMENTUL INTEGRAL

Cabinetul Ponta propune, în programul de guvernare, "restituirea sumelor reţinute fără bază legală pensionarilor" în cursul anului 2012, iar salariile personalului bugetar să revină la nivelul din iunie 2010. "Execuţia bugetară se va realiza de o manieră prudentă, concomitent cu respectarea obligaţiilor asumate către diferite categorii de cetăţeni, şi anume, în cursul acestui an, reîntregirea salariilor personalului bugetar la nivelul din iunie 2010 şi restituirea sumelor reţinute fără bază legală pensionarilor", se menţionează în document, între măsurile şi acţiunile prioritare pe care şi le propune Guvernul Ponta în domeniul finanţelor publice.

Documentul menţionează, la capitolul "Muncă şi protecţie socială", în ceea ce priveşte sistemul de pensii, "restituirea contribuţiei la fondul asigurărilor sociale de sănătate conform Deciziei Curţii Constituţionale". De asemenea, este prevăzută crearea cadrului legislativ pentru sistemul de pensii ocupaţionale. Programul Cabinetului Ponta mai prevede reanalizarea situaţiei referitoare la "cazul" Roşia Montana, având în vedere preocuparea manifestată de public în această privinţă, urmând ca deciziile care vor fi luate să fie în acord cu interesul naţional, protecţia mediului şi legislaţia europeană.
Cabinetul Ponta îşi propune, de asemenea, să instituie un moratoriu în ceea ce priveşte exploatarea gazelor de şist până la finalizarea studiilor ce se află în derulare la nivel european privind impactul asupra mediului. Potrivit programului de guvernare, Guvernul Ponta mai propune implementarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din sistemul sanitar.
Programul de guvernare USL menţionează, între "priorităţi esenţiale", "toleranţă zero faţă de corupţie şi clientelism", precum şi depolitizarea administraţiei publice, arătându-se că "doar miniştrii şi secretarii de stat vor fi numiţi şi sprijiniţi politic". Cabinetul Ponta îşi propune, prin programul de guvernare, deblocarea posturilor din învăţământul superior, precum şi revizuirea cifrelor de şcolarizare privind învăţământul universitar.
Guvernul Ponta a înscris în programul de guvernare finalizarea autostrăzilor Bucureşti – Ploieşti şi Cernavodă – Constanţa, realizarea studiului de prefezabilitate pentru Autostrada Sudului şi lansarea în regim de concesiune a proiectului Pod rutier peste Dunăre la Brăila-Galaţi.
 
 

 

Comentarii

comentarii