Acasă Eveniment Programul Casa Verde debutează de Ziua Copilului

Programul Casa Verde debutează de Ziua Copilului

407
DISTRIBUIȚI

Din 1 iunie se pot depune solicitări pentru… energie verde. Cei care îşi instalează sisteme alternative de energie verde pot depune solicitările pentru cofinanţare la Agenţia de Mediu
Din ce în ce mai mulţi oameni aleg energia verde – metode de a se încălzi, de a produce energie electrică sau altele. În Timiş se folosesc centrale cu peleţi, panouri solare şi multe alte surse de energie alternativă. În 1 iunie 2011 începe campania de depunere a solicitărilor din partea persoanelor fizice care doresc să-şi instaleze astfel de sisteme. Prin cererile depuse la Agenţia de Mediu, oamenilor le vor veni în completarea finanţării anumite sume de bani. Sume nerambursabile. Banii vin din Fondul pentru Mediu. Dacă vă puneţi panouri solare, puteţi primi până la 6.000 de lei, dacă alegeţi să vă instalaţi pompe de căldură, puteţi primi până la 8.000 de lei, iar dacă vreţi să produceţi energia termică cu ajutorul peleţilor, brichetelor, tocăturilor  lemnoase, precum şi orice resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice, primiţi până la 6.000 de lei.
518 cereri au fost depuse în 2010
În judeţul Timiş, la Agenţia de Mediu, au fost depuse 518 cereri, în 2010, prin care cetăţenii au solicitat sume nerambursabile care să vină în completare la finanţarea acestor sisteme de energie care utilizează energie regenerabilă. Au fost aprobate 400 de dosare. Cele mai multe cereri care s-au şi aprobat au fost pentru instalarea panourilor solare – 240. 2.464.000 lei a fost valoarea totală a cererilor aprobate în Timiş, în anul 2010. Scopul acestui program este îmbunătăţirea aerului, apei şi a solului. Cetăţenii care folosesc astfel de energii regenerabile renunţă la sistemele clasice. Cererile se depun la Agenţia de Mediu, de la 1 iunie, iar documentele necesare le găsiţi pe site-ul instituţiei. – www. http://arpmtm.anpm.ro/.

 

Comentarii

comentarii