Acasă Actualitate Programul Casei de Cultură în a doua parte a lunii iunie și...

Programul Casei de Cultură în a doua parte a lunii iunie și începutul lunii iulie: Festivalul Inimilor, spectacol de teatru al liceenilor și workshop vocal de tango

DISTRIBUIȚI

Joi, 16 iunie, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și-a anunțat programul pentru următoarea lună. Cel mai important eveniment ar fi Festivalul Inimilor, care se va desfășura între 6 și 10 iulie, dar tot în această perioadă s-au desfășurat sau se vor desfășura și spectacolul de teatru al liceenilor înscriși la „Lira on Stage” și un workshop vocal de tango, cu Giacomo Medici, bariton la Opera din Milano.

Cronologic, primul dintre cele trei evenimente ar fi spectacolul „Lira on Stage”, rezultat al celor trei luni în care actorul Ionuț Pîrvulescu i-a învățat pe liceeni tainele scenei de teatru. Spectacolul s-a desfășurat miercuri seară. Workshopul vocal de tango se desfășoară pe 24 și 25 iunie, la Sala Lira, fiind așteptați studenți ai Facultăților de Muzică și Teatru, precum și artiști ai instituțiilor culturale. Evenimentul major, Festivalul Inimilor, se va desfășura în iulie, ca de obicei, în Parcul Rozelor.

Detalii despre cele trei evenimente dă, într-un comunicat de presă, directoarea Casei de Cultură, Camelia Mingasson:


  1. LIRA ON STAGE „Eu, tu, noi și mine”

Vă povesteam că, la începutul lui martie, actorul Ionuț Pîrvulescu a pornit într-o minunată aventură, alături de adolescenții timișoreni dornici să se cunoască mai bine prin teatru. Ionuț i-a învățat etapele pe care el le-a parcurs deja. A încercat să dea mai departe ce a învățat în cei 23 de ani de când face meseria de actor, care cuprinde toate meseriile.

Dacă a reușit sau nu, a descoperit publicul prezent, aseară, la Sala Lira, unde a avut loc premiera spectacolului „EU, TU, NOI și mine” – un spectacol despre liceeni și cu liceeni, despre viața lor cotidiană, despre obstacole, colegialitate, performanță, și… îndrăgosteală în cea mai pură formă, realizat sub coordonarea lui Ionuț Pîrvulescu.

„Dacă sărim o etapă din viața noastră, din nepăsare, sau dacă ne credem atotștiutori, o să avem neplăcuta surpriză mai târziu, când o să dăm cu capul de uși închise în nas pentru un lucru pe care noi acum îl credem insignifiant. Încercați să urcați până la etajul 10 pe scări, nu cu liftul, și o să vedeți cât de bogați o să fiți când o să ajungeți la etajul 10. Numai că, până să mergeți pe scări sau să apăsați butonul liftului, este necesar și obligatoriu ca blocul să aibă fundație solidă.”

„Drumul către personaj este mai frumos când e mai greu și cu multe provocări.”

„E ușor să chem personajul la mine, dar e mult mai plăcut să mă duc eu la el și să îl descopăr.”

„Pentru asta este nevoie de disciplină, răbdare, atenție, concentrare, sacrificiu, credință, iubire, pasiune și multă perseverență. Și nu mă refer numai în teatru… ci în orice meserie pe care o veți alege.”

Asta spune Ionuț.

„Pentru mine, orele de teatru la început erau o mică frică, dar cu fiecare etapă am început să îmi doresc să vin și să-mi înfrâng această frică din ce în ce mai mult, iar acum nu aș putea să-mi imaginez ziua de miercuri fără acest curs…”, David Stoichescu, cursant.

  1. SUNETE ȘI PAȘI · 24-25 iunie · SALA LIRA

24-25 iunie        Workshop vocal de tango cu Giacomo Medici, bariton la Opera din Milano

         Sunt așteptați studenți ai Facultăților de Muzică și Teatru, precum și artiști ai instituțiilor culturale.

         Workshop-ul este gratuit, iar participarea poate fi activă sau pasivă. Înscrieri, pe mail (office@ccmt.ro) și la telefon 0256-498214. Locurile sunt limitate.

25 iunie, ora 18:00             Concert

The Tango Orchestra & Giacomo Medici  

                          

  1. FESTIVALUL INIMILOR

După doi ani de pauză pandemică, Festivalul Inimilor însuflețește din nou Parcul Rozelor, în perioada 6-10 iulie. 30 de ansambluri, din 11 țări, de pe 3 continente vor participa la sărbătoarea coregrafiei folclorice mondiale.

(….) Vă așteptăm la noi cu brațele deschise!

Despre evenimentul din urmă, mai multe detalii vor fi oferite săptămâna viitoare.

Comentarii

comentarii